Gå til hovedinnhold

Frokostmøte om bærekraftig grønn lønnsomhet

Næringsliv og organisasjoner inviteres onsdag 10. oktober til frokostmøte om grønne forretningsmodeller som gir bærekraft og lønnsomhet. Det skal lønne seg å satse grønt.

Lønnsomme modeller for grønn omstilling

Klima- og miljørådgiver Elizabeth Rojas inviterer til frokostmøte på Grønt Senter onsdag 10. oktober kl 8.15 - 9.30. Tema er bærekraftige modeller for grønn vekst i næringslivet. Foto: Ragna Marie Henden

- Vi trenger å lære hvordan vi kan motvirke klimaendringer og samtidig finne nye løsninger for et mer bærekraftig næringsliv i regionen. Bedrifter og organisasjoner som lykkes med et grønt vekst og bærekraftige virksomheter blir fremtidens vinnere, sier klima- og miljørådgiver Elizabeth Rojas i Kristiansand kommune.

Sammen med Klimapartnere, Stiftelsen Miljøfyrtårn og Grønt Senter inviterer Kristiansand kommune til frokostmøte onsdag 10. oktober om lønnsomhet innen grønn omstilling.

Daglig leder i Miljøfyrtårn, Ann-Kristin Ytreberg, vil utfordre næringslivet til å tenke "utenfor boksen" og se muligheter for grønne gevinster i sine bedrifter.

- Her får vi også høre fra bilbransjen, hvor Terje Jochumsen, visekonsernsjef i Gumpen gruppen deler sine erfaringer. Han har spennende tanker om endringsvilje og grønn konkurransekraft i en bransje som nå revurderer sin forretningsmodell for å oppnå vekst, forteller Rojas.

- Til tross for at grønn vekst og grønne verdikjeder er et krav fra samfunnsaktørene, kreves det samtidig økonomiske bærekraftige modeller som sikrer næringslivets levedyktighet. Både offentlige og private må forberedes på en grønn omstilling, sier klima- og miljørdågiveren.

- På frokostmøtet vises konkrete eksempler på hvordan noen aktører har forandret sine forretningsmodeller for å møte det grønne skifte. Å satse på grønt vekst og bærekraft kan være både lønnsomt og spennende. Vi håper næringslivet i Kristiansand vil se nye muligheter og skape nye grønne bærekraftige arbeidsplasser og bedrifter fremover, oppfordrer Rojas.

Påmelding

Frokostmøte på Grønt Senter på Odderøya.
Onsdag 10. oktober kl 8.15 - 9.30.

Frokostmøtet er gratis, men vi trenger påmelding for bevertningen.

Påmelding her

Kontakt

Klima- og miljørådgiver Elizabeth Rojas, mobil 991 07 415

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 08.10.2018 16:09
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?