Gå til hovedinnhold

Frivillighetsprisen til Redningsselskapet

Redningsselskapet får Kristiansand kommunes frivillighetspris til organisasjoner 2016.

Uvurderlig innsats

Redningsselskapets president Nicolai Jarlsby, juryleder Lisbeth Andersen, ordfører Harald Furre, leder av Sjøkorpset Nicolai Jørgensen

Ordfører Harald Furre ankom lagslokalene i Marvika hvor Redningsselskapet Region Sør holdt møte onsdag kveld den 2. november. Med seg hadde han kommunens frivillighetspris på 25 000 kroner og et diplom som ble overrakt en stolt og takknemlig leder av Sjøkorpset, Nikolai Jørgensen, på vegne av prisvinneren.

– Det er mange som fortjener en takk for det arbeidet Redningsselskapet utfører. Alle på redningsskøytene. Alle som bidrar med midler. Og ikke minst alle dere frivillige som gjør en uvurderlig innsats, sa ordføreren blant annet i sin tale.

I Kristiansand er det nesten 100 personer som gjør en frivillig jobb i Redningsselskapet. Av disse er 50 frivillige i sjøredningskorpset, som de siste ti årene har reddet 11 menneskeliv i våre farvann.

Redningsselskapet kan se tilbake på en lang og stolt historie. De har spilt en viktig rolle for å skape trygghet langs hele kysten. Siden etableringen har Redningsselskapet totalt reddet over 6400 menneskeliv.

– Det står det respekt av. Redningsselskapet er en stor dugnad der frivillige, givere, folk som gir donasjoner og staten tar sin del av ansvaret. Det bidrar til trygghet og sikkerhet for tusenvis av mennesker i lokalsamfunn langs kysten. Jeg er glad for å være ordfører i en kommune som bidrar i en slik dugnad, sa ordfører Harald Furre videre.

Visjonen

Ordfører HArald Furre sammen med stolte representanter for den lokale avdelingen av Redningsselskapet ombord på redningsskøyta i Marvika

– Vi har blant annet støttet Redningsselskapets base, Fyrtårnet, og det kommer vi til å fortsette å gjøre, for innsatsen deres er uvurderlig for oss. Jeg er stolt og glad for å kunne meddele at det er Redningsselskapet i byen vår som får årets frivillighetspris, avsluttet ordføreren og la til:

– Jeg ønsker dere lykke til i det fremtidige arbeidet for å bedre sjøsikkerheten! Jeg håper virkelig vi alle kan nå Redningsselskapets visjon om at "Ingen skal drukne!"

Frivillighetsprisen

Kristiansand kommunes frivillighetspris består av to priser: en til en organisasjon og en til en eller flere personer. Statuttene for prisen kan du lese her.  I år blir frivillighetsprisen til personer delt ut førstkommende lørdag 5. november. Navn på vinneren blir offentliggjort lørdag kveld.

Disse har tidligere har fått prisen.

Her kan du laste ned bildene i høy oppløsning Bilde 1 Bilde 2

Forfatter: Bjørn Amundsen
Publisert: 02.11.2016 18:59
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?