Gå til hovedinnhold

Frivillighetsprisen til natteravner

Natteravnene Anne Hilde Nguyen Carlsen og Torfinn Mæsel ble tildelt Kristiansand kommunes frivillighetspris rett før de skulle ut å ravne sent lørdag kveld.

Overrasket

Anne Hilde Nguyen Carlsen og Torfinn Mæsel mottar Frivillighetsprisen 2016 av ordfører i Kristiansand kommune, Harald Furre. Til høyre ordenssjef ved Kristiansand politistasjon Dag Tallaksen. Foto: Svein TybakkenKoordinator for natteravntjenesten i Kristiansand, Hallvard Auestad, som også er barn og unges representant i Kristiansand kommune, var en av svært få som ikke ble overrasket da ordfører Harald Furre, Lisbeth Andersen (H) og Oddfinn Pedersen (Dem) fra juryen møtte opp på natteravnenes base for kvelden, Comfort Hotell Kristiansand. Med seg hadde de Frivillighetsprisen 2016, som består av diplom og 25.000 kroner.

– Natteravning handler om å skape trygghet, trivsel og tilhørighet i lokalsamfunnet slik at barn og unge får en tryggere oppvekst. Kristiansand er en trygg by mye takket være dere som vier fritid og krefter på denne flotte og samfunnsnyttige tjenesten, sa ordfører til de 25 fremmøtte ravnene, som også minnet dem på at natteravnenes tilstedeværelse bidrar til å redusere vold, hærverk og kriminelle handlinger. Lørdagskveldens ravner var foreldre til barn på Havlimyra og Haumyrheia, fra Voiebyen menighet og medlemmer i US Car Club – for å nevne noen.

– Jeg vet at politiet setter stor pris på natteravnene. Nasjonalt regnes dere som et av Norges største og viktigste voldsforebyggende prosjekter – utelukkende basert på frivillig innsats. I dette flotte arbeidet står mange gode frivillige, men et par har utmerket seg spesielt. Anne Hilde Nguyen Carlsen og Torfinn Messel er to flotte og verdige representanter frivilligheten i vår by!

Før ordfører Harald Furre overrakte prisen, sa han følgende til de to prisvinnerne:

Anne Hilde Nguyen Carlsen

Kristiansand kommunes Frivillighetsprisen 2016 ble delt ut til de to natteravnene Anne Hilde Nguyen Carlsen og Torfinn Mæsel sent lørdag kveld før ravnene skulle ut på byen. Fra venstre juryleder Lisbeth Andersen (H), Torfinn Mæsel, ordfører Harald Furre, Anne Hilde Carlsen Nguyen og jurymedlem Oddfinn Pedersen (Dem). Foto: Svein Tybakken, Kristiansand kommune– Anne Hilde, du har gått natteravn siden starten i januar 1991 og har opparbeidet deg en posisjon som gjør at du er blitt en morsfigur for generasjoner av unge på byen. En de føler seg trygge på og kan betro seg til. Av samme grunn har du ei årrekke også vært tillitsvalgt blant natteravnene. Du har også lang fartstid som forelder og leder i fritidsklubbaktiviteter i sitt nærmiljø, særlig knytta til fritidssentrene på Tinnheia og Hellemyr. Nettopp ved å følge opp egne ungdommer der, ble natteravning – i følge de som kjenner deg godt, en videreføring av det du opplever som sitt soleklare foreldreansvar. Etter hvert har det å ravne nærmest blitt en livsstil for deg.

Torfinn Mæsel

To overraskede og glade frivillighetsprisvinnere, Anne Hilde Nguyen Carlsen og Torfinn Mæsel, sammen med ordfører Harald Furre i Skippergata sent lørdag kveld. Foto: Svein TybakkenOrdfører Harald Furre holdt fram Torfinn Mæsel som den pensjonerte læreren som er så glad i de unge at han ikke greier å la være å se til dem også på fritida.

– Etter en mannsalder som lærer på Grim skole er du også en av de som kjenner generasjoner av unge, både dagens tenåringer og de relativt unge foreldrene deres som bruker byen. Din tilnærming til natteravning er preget nettopp av din glede ved både selv å bruke byen og det å glede seg ved at de unge hygger seg. Torfinn, du går gjerne selv ut på byen for å more seg. Når du har fått svingt deg i dansen og er fornøyd, søker du gjerne opp natteravnene og ravner resten av kvelden, sa ordfører til anerkjennende humring i ravneflokken.

– Det er flott å se den ulike tilnærmingen dere to, Anne Hilde og Torfinn, har til akkurat natteravntjenesten. Den beskriver ulikheten i personlig preferanse og omstendigheter, men også den samlende faktoren – kjærligheten til de unge, til fellesskapet og byen. Det er en glede for meg å kunne overrekke dere frivillighetsprisen, avsluttet Harald Furre sin hilsen til prisvinnerne.

Prisvinnerne fikk hver sitt diplom og deler prisen på 25.000 kroner.

Frivillighetsprisen

Etter hyggelig prisutdeling og varme ord for sin frivillige innsats gikk natteravnene i Kristiansand ut i høstens første vinternatt – natt til søndag 7. november 2016. Foto: Svein TybakkenKristiansand kommunes frivillighetspris består av to priser – en til en organisasjon og en til en eller flere enkeltpersoner. Frivillighetsprisen skal i følge statuttene gis til en person eller organisasjon i Kristiansand, som har utmerket seg med frivillig engasjement og pågangsmot til beste for den enkelte innbygger og lokalsamfunnet.

Onsdag 2. november ble årets frivillighetspris til en organisasjon gitt til Redningsselskapet.

Her kan du laste ned bilder i høy oppløsning:

Frivillighetsprisen 2016 Natteravner

Frivillighetsprisen 2016 Natteravner (2)

Frivillighetsprisen 2016 Natteravner (3)

 

 

Forfatter: Svein Tybakken
Publisert: 06.11.2016 00:45
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?