Gå til hovedinnhold

Fritidspark for hele regionen

Nye Sandripheia Fritidspark er rustet opp for 32 millioner kroner, og utbyggingen har resultert i et av de flotteste ski-anleggene i landet.

Helårs skitrening

Styreleder Eivind Drivenes er svært stolt og fornøyd med moderne Sandripheia Fritidspark som er utbygd for 30 millioner kroner og blitt et helårs anlegg for skiskyting og skitrening. Foto: Odd Inge Uleberg

– Dette er regionens mest moderne anlegg for skiskyting og helårs skitrening, sier Eivind Drivenes, styreleder for Sandripheia Fritidspark

Fritidsparken står klar til bruk ved juletider, men først 10. mars blir det offisiell åpning med fest og moro. Med alle fornyelsene skal Sandripheia fortsatt bevare sin sjel og være et sted for aktiviteter, ski og moro for alle. Her er det skilek-områder, akebakker og en ny, hyggelig varmestue hvor små og store kan få ferske vafler lørdag og søndag. Parkeringsområdet er også bygd ut til 250 plasser. 

Drivenes er stolt og imponert over forvandlingen og moderniseringen som har skjedd med det gamle skianlegget på Sandripheia. Her er det bygd nytt ski- og skiskytterstadion med 30 standplasser og en 3,3 kilometer lang asfaltert skiløype, utformet slik at også rullestolbrukere og trimmere i alle kategorier kan bruke den hele året.

Snø-produksjon

– Vi har også fått et moderne helautomatisk snøproduksjonsanlegg. Det er det første i sitt slag i Norge, og blir et visningsanlegg for andre skisteder, sier Drivenes.

Skihopperne kan også glede seg stort til hoppbakkene kan tas i bruk. Den nybygde K60-bakken har fått porselensspor og plast, og skal brukes hele året.  Det er også flere mindre bakker i fritidsparken.

– Uten tvil den flotteste bakken i landsdelen. De som har hoppet, sier det er en god bakke, sier Eivind Drivenes.

For alle

De gamle lysløypene er slått sammen til en 5,5 kilometer rundløype med flere trasémuligheter – løypene går gjennom variert terreng og har både standard klassiske spor og skøytetrasé. 

– Fritidsparken er for absolutt alle. Sandripheia er også det mest snøsikre område så nær kysten og Kristiansand. Her er et yrende liv på fine vinterdager, og nå blir det bare enda mye flottere, sier Drivenes.

Sandripheia Fritidspark ligger i Vennesla kommune og er et samarbeidsprosjekt mellom Kristiansand, Vennesla, Søgne og Songdalen kommuner.

Forfatter: Medieanne/Svein Tybakken
Publisert: 12.11.2018 12:39
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?