Gå til hovedinnhold

Fritidsklubbenes dag

Lørdag 28. april markeres Fritidsklubbenes dag både øst og vest i Kristiansand.

Hånes

Sissel Høyvik Hauso og Geir Jønsrud oppfordrer så mange som mulig til å besøke fritidsklubbene på Hånes og Tinnheia lørdag 28. april.

Hånes fritidsklubb inviterer alle interesserte til å få et glimt av det mangfoldet fritidsklubben tilbyr ungdommer gjennom hele året. I tillegg er det rigget med mange forskjellige aktiviteter denne dagen: Neonmaling, hårfarging, ulike aktiviteter i gymsalen og disko.

For første gang ryddes dansegulvet for elever fra 1. til 4. trinn. Fra klokka 16.00 og halvannen time framover kan de danse til diskorytmer. De eldste barneskoleelevene overtar fra 18.00 til 19.30, og fra 20.00 til 22.30 er diskogulvet overlatt til ungdomsskoleelever og andre ungdom opp til 18 år. Hele ettermiddagen og kvelden tilbyr kiosken både sukkerspinn, popkorn, pølser og brus.

Hånes ungdomsklubb holder til i kjelleren på Hånes skole i nylig oppussede lokaler. Denne lørdagen brukes også gymsalen og skolekjøkkenet på skolen.

Program

Tinnheia

På andre siden av byen krysser Tinnheia fritidsklubb fingrene for godt vær. Hvis det slår til, blir det nemlig feiring av Fritidsklubbenes dag under åpen himmel utenfor fritidsklubbens lokaler på Tinnheia fritidssenter.

Klokka 17.00 braker det løs med utekonsert med artister fra klubben, og andre inviterte gjester. Det blir matservering, smoothies og utendørs disko med klubbens dyktige DJ-er.

Fram til klokka 19.00 er ungdom, barn og voksne - altså alle - velkommen til å nyte musikken fra scenen og mat fra grillen. De som sørger for underholdningen er Unge Beirut, Damnation, Imari og Under Construction Dancecrew.

Fra klokka og tre timer framover blir det utedisko for ungdommer på 7. trinn og oppover. DJ-ene er DJ NSY, DJ BMK og DJ KAN.

Hvis været slår seg vrangt, blir arrangementet flyttet inn i lokalene til fritidsklubben.

– De to arrangementene viser et mangfold av det vi driver med. Knøttedisko på Hånes har vi ikke til vanlig, det gjør vi denne dagen som for et tilbud til de yngste, forteller Sissel Høyvik Hauso. Hun er enhetsleder for Fritidsetaten øst.

– Fritidsklubbene i Norge er den største aktiviteten etter organisert idrett, dette er et tilbud til alle unge mennesker mellom 10 og 18 år. Nesten 50 000 unge mennesker i Kristiansand besøker fritidsklubbene i løpet av et år, sier Geir Jønsrud, enhetsleder for Fritidsetaten Vest.

Program

12 klubber 

Kommunen driver til sammen 12 fritidsklubber.

– Fritidsklubbene gir ukentlige tilbud, pluss spennende arrangementer i helgene. En fersk undersøkelse som ble lagt fram for kulturstyret i mars viser at ungdommene føler seg velkomne og trygge, og at de også er svært fornøyd med de ansatte, forteller de to fritidssjefene.

Om fritidsklubbene fra side 55

Fritidsklubbenes dag arrangeres over hele landet hvert år for å vise fram alt det fine som skjer på åpne møteplasser for ungdom i Norge.

Med en fot plantet i den kulturfaglige leiren, og den andre i den sosialfaglige, opererer fritidsklubber og ungdomshus ut fra at de både er byggende og forebyggende. Til felles har klubbene at de bruker kultur og ungdomsmedvirkning som metode. De involverer ungdom og tilrettelegger for deres initiativ.

For media

Kontaktpersoner er: Sissel Høyvik Hauso (901 68 448) og Geir Jønsrud (901 70 831)

Forfatter: Jon Sverre Karterud
Publisert: 23.04.2018 14:57
Sist endret: 12.08.2019 14:33

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?