Gå til hovedinnhold

Fribyforfatter lanserer bok om Ibsen og Arabia

Fribyforfatter Salah Salim Ali lanserer boka «Ibsen i Arabia» under et arrangement i Kristiansand folkebibliotek lørdag 21. april.

13.00

Arrangementet begynner lørdag 21. april klokka 13.00.

– Vi håper mange benytter denne anledningen til å få et innblikk i en spennende, og sannsynligvis ganske ukjent, del av Henrik Ibsens forfatterskap. Det passer veldig bra at Salah Salim Ali legger lanseringen av sin bok hit til biblioteket, siden det er biblioteket som administrerer fribyordningen på vegne av Kristiansand kommune, sier biblioteksjef Anne Kristin Undlien.

Gratis-arrangementet begynner klokka 13.00 og varer i ca. halvannen time.

Forfulgt

Salah Salim Ali. Foto: Helge Dyrholm)Salah Salim Ali kom som fribyforfatter til Kristiansand i 2006, etter at han og hans familie ble forfulgt i hjemlandet Irak mens han underviste ved universitetet i Mosul. 

Under lørdagens arrangement vil forfatteren og lederen for Ibsen-senteret i Oslo, professor Frode Helland, samtale om boka. Samtalen skjer på engelsk.

I tillegg vil Helland holde et foredrag om Ibsens betydning for de arabiske landene. Fribykoordinator i Kristiansand, Espen Halvorsen, vil også orientere om fribyordningen.

I løpet av samlingen blir det også servert både musikk og gratis arabisk lunsj.

 

 

Arrangementet

Fribyordningen administreres av ICORN, en internasjonal organisasjon med hovedkontor i Stavanger, etablert på midten av 1990-tallet. Totalt tar 68 byer i verden ansvar for fribyforfattere, Kristiansand er en av 14 norske byer som er med i ordningen.

En friby påtar seg å være vertskap for en forfulgt forfatter, journalist, kunstner, osv. i opptil to år, slik at forfatteren sikres ro til å gjenoppta arbeidet.

ICORN

Friby

For media

Kontaktperson: Anne Kristin Undlien - 908 70 683

Forfatter: Jon Sverre Karterud
Publisert: 19.04.2018 07:45
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?