Gå til hovedinnhold

Fremtidens lekeplass

3.-23. mars inviteres publikum til kunstutstilling i Rådhuskvartalet. Kunstneren Pelle Brage stiller ut Fremtidens lekeplass som presenterer forslag og ideer som avspeiler visjoner for Kristiansand i fremtiden.

Visjoner for fremtiden

Her er en liten smakebit på den kommende utstillingen som presenterer en rekke forslag og ideer til fremtidens lekeplass. Foto: Pelle Brage

Fremtidens lekeplass er en utstilling som ser nærmere på ideen om å tilrettelegge for en lekeplass som avspeiler visjoner for samfunnet i fremtiden. Kunstneren Pelle Brage har gjennom intervjuer med personer i kommuneadministrasjonen og personer i lokalmiljøet samlet inn materiale og visjoner. Dette har nå blitt utformet til en konkret og abstrakt lekeplass.

– Sentralt for prosjektet er vår tids felles utfordring: Hvordan skaper vi et bæredyktig samfunn? I intervjuene stilte jeg derfor blant annet følgende spørsmål: Hvordan forestiller du deg fremtidens lekeplass og byen Kristiansand? Kan man med lekeplassen som arena diskutere hvilken vei samfunnet skal bevege seg? – Og vise retninger for fremtidige generasjoner? Resultatet er en utstilling som presenterer en rekke forslag og ideer, og består av skulpturer, objekter, tegninger, foto, illustrasjoner og tekster. Etter forprosjektet er målet å arbeide videre frem mot en konkret realisering av lekeplassen et sted i Kristiansand og bli et innspill i samfunnsdebatten, sa kunstneren Pelle Brage.

Interaktiv utstilling

Utstillingen åpner fredag 3. mars klokken 12.00, og den stilles ut i 1.etasje i Rådhuskvartalet frem til 23. mars. Her kan du både leke og prøve deg frem med de ulike gjenstandene.

– Utstillingen består av en rekke gjenstander som publikum kan bruke å teste ut. Her kan du både klatre, sitte eller svinge på bølgene. Eller du kan riste litt på vaskemaskinen, utforske kulebanen's muligheter og gå på oppdagelse i utstillingens andre elementer som er å finne på både bord og vegg, sa kunstneren.

Utstillingen er et forprosjekt støttet av KORO - kunst i offentlige roms KOM-ordning
og Kristiansand kommune. Pelle Brage har også samarbeidet med Vest Agder Fylkeskommune og Universitetet i Agder.

Om kunstneren

Kunstner Pelle Brage.


Pelle Brage
(f. 1978) er billedkunstner, for tiden basert i Høvåg ved Kristiansand. Han har en master fra Kunstakademiet i København og har laget en rekke ulike kunstprosjekter som ofte tar i bruk offentlig rom på ulike måter. Hans fokus er på praktisk research, aksjoner og hvordan kunst kan brukes i omgivelsene. Mange av prosjektene utfordrer ideen om både kunstnerisk og økonomisk produksjon og lager rom for diskusjon, refleksjon og undring. Han samarbeider ofte med andre kunstnere, blant annet i kunstnergruppen Parfyme som han var med å starte i 2000. Deres første arbeid var selvorganiserte prosjekter, blant annet reiste de rundt i Danmark på en rød traktor, der reisen dannet ramme for en rekke intervensjoner i byene og stedene de besøkte.

Han har vist arbeider blant annet ved Askeaton Contemporary Arts, (2016), Nikolaj Kunsthal (2011), Manifesta 8, Murcia (2010), Dak'Art-biennalen, Dakar, Senegal (2010), Sequences, Real Time Art Festival, Reykjavik (2009) SculptureCenter, New York (2007) Flux Factory, Queens, (2007) og Liverpool-biennalen (2002). Av større kunstprosjekter er Alle kan bruge havnen, som var et av hovedprosjektene for kunst i offentlig rom under U-TURN, København (2008) og det treårige prosjektet Peoples Museum i Palestina som var i samarbeid med det danske Udenrigsministeriets Center for Kultur og Udvikling (2008).

Kontaktperson for media

Pelle Brage, mobil: 413 32 927

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 01.03.2017 17:28
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?