Gå til hovedinnhold

Fra asfalt til grønn park

I Langfeldts allmenning jobbes det nå med å skape asfaltområdet om til en vakker liten grønn oase med plen, beplantning, benker og en voll som gir utsikt over sjøen.

Ny park i Langfeldts allmenning

I Langfelts allmenning midt i bildet forvandler parkvesenet i Kristiansand kommune asfalt til en grønn park ved strandpromenaden. Foto: Ragna Marie Henden

– Den nye parken i Langfeldts allmenning blir en del av vår populære strandpromenade. Vi har startet med å grave opp asfalten, og har som mål å få ferdig første del av arbeidet til juli, sier prosjektleder Eivind Hellerslien i parkvesenet. – I første byggetrinn etablerer vi plener og annen beplanting, lager jordvoller dekket av plen, og håper folk skal få nyte parken ved sjøen i sommer, sier Hellerslien.

Tre byggetrinn

Skisse for den nye parken i Langfeldts allmenning, tegnet av Asplan Viak.

– I første byggetrinn som ferdigstilles til sommeren etableres plener og beplanting. Vi har også på ønskelista to delprosjekter til, forteller Hellerslien. – Det er først en paviljong i den nye parken, og så en bro over fra parken til bystranda, som vil knytte området mer sammen.

Asfalten er nå gravd opp og fjernet. Her fra byggemøte hvor det planlegges videre fremdrift for byggingen av den nye parken.

Tidligere plass for båtopplag og bilparkering

Oversiktstegning av området med den nye parken, skissert av Asplan Viak.

Området som nå gjøres om til en grønn park har tidligere vært brukt til båtopplag om vinteren og bilparkering om sommeren. Nå utvikles dette området til å bli en del av strandpromenaden og tilgjengelig for alle.

Parkvesenet ser fram til å tilby innbyggerne en grønn park her i Langfelts allmenning. Fra venstre områdeansvarlig Hanne Katinka Hofgaard, prosjektleder Eivind Hellerslien og parksjef Aase M. Hørsdal.

– Vi startet arbeidet med å informere om fjerning av båtopplagsplasser og parkeringsplasser i fjor sommer. Det skapte selvsagt reaksjoner fra de som har hatt plass til båtopplag i mange år her, sier parksjef Aase M. Hørsdal. – Nå ser det ut som de fleste har fått ordnet seg andre båtplasser, og parkeringsmulighetene er gode i parkeringshus i nærheten, sier parksjefen. Hørsdal ser det som viktig å gjøre også dette området av strandpromenaden tilgjengelig for alle, og skape en helhet fra Fiskebrygga til Tangen.

Det er også planer for en bro fra bystranda til venstre i bildet og til den nye parken som et siste byggetrinn. Dette er avhengig av finansiering.

Kontakt

Prosjektleder Eivind Hellerslien, mobil: 909 24260
Parksjef Aase M. Hørsdal, mobil: 952 16 186

Informasjonsplakat som nå er hengt opp i Langfeldts allmenning.

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 27.03.2019 12:14
Sist endret: 27.03.2019 14:41

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?