Gå til hovedinnhold

Fortsetter driften av fritidstilbud

Fritidstilbudene ved Mottaksskolen og Kongsgård skolesenter måtte opphøre grunnet manglende statstilskudd. Nå har Fritidsetaten Øst og Mottaksskolen funnet en midlertidig ordning for høsten 2019.

Midlertidig ordning for høsten 2019

Fritidsetaten Øst har i mange år samarbeidet med Mottaksskolen og Kongsgård skolesenter, og har hatt flere fritidsgrupper for barn og unge etter skoletid. I midten av mai 2019 kom vedtaket fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) om at fritidsgruppene ikke ble tildelt midler for videre drift. Nå har det vært arbeidet med å finne en annen finansieringsordning, og resultatet er en midlertidig ordning for høsten 2019. Arkivbilde fra en utflukt til Bertesbukta i 2017. Foto: Fritidsetaten Øst

Fritidsgruppene ved Mottaksskolen og Kongsgård skolesenter startet opp i 2012. Siden den gang har fritidsgruppene hatt ukentlige aktivitetstilbud for elevene ved minoritetskolene. Aktivitetene har blant annet bestått av utflukter, aktiviteter i gymsalen til Kongsgård skolesenter og klubbaktiviteter på Roligheden Gård på Lund.

I midten av mai 2019 kom et vedtak fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) om at fritidsgruppene ikke ble tildelt midler for videre drift. Vedtaket gjaldt for den nasjonale tilskuddsordningen for inkludering av barn i lavinntektsfamilier.

De siste ukene har det vært arbeidet med å finne en annen finansieringsordning. Nå har det kommet på plass en midlertidig ordning for høsten 2019.

– Uten dette statstilskuddet er det ikke mulig å opprettholde tilbudet, og det ble varslet om at gruppene ikke starter opp igjen ved skolestart i august. Fritidsgruppene er et viktig tilbud som vi ønsker sterkt å ivareta. Fritidsetaten Øst og Mottaksskolen har i den sammenheng bidratt med ressurser, og vi er glade for å ha funnet en midlertidig ordning. Nå fortsetter jobben for å finne en varig ordning, sier kulturdirektør Stein Tore Sorthe.

Oppstarten for tilbudet blir ca. 1. september, og er en videreføring av eksisterende tiltak.

Kontaktperson for media

Kulturdirektør Stein Tore Sorthe, mobil: 415 08 561
E-post: Stein.Tore.Sorthe@kristiansand.kommune.no 

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 28.06.2019 10:48
Sist endret: 28.06.2019 10:48

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?