Gå til hovedinnhold

Formidlingsprisen til Randi Berge Wandrup

Arrangementsansvarlig Randi Berge Wandrup ved Kristiansand folkebibliotek er vinner av Den norske Forfatterforenings formidlingspris for 2017.

Samler mange mennesker

 Arrangementsansvarlig Randi Berge Wandrup ved Kristiansand folkebibliotek ble overrasket med formidlingsprisen for 2017 under Fredagslunsj-samtalen med Geir Lundestad. Det var forfatter Annebelle Despard som overrakte prisen på vegne av Den norske Forfatterforening. Biblioteksjef Anne Kristin Undlien står klar med diplom og blomster. (Foto: Helge Dyrholm, Kristiansand folkebibliotek).

Randi Berge Wandrup ble overrasket med prisen 10. november, i forbindelse med arrangementet Fredagslunsj i biblioteket.

Fredagslunsj

En overrasket, rørt og glad Berge Wandrup takket for prisen. Hun benyttet også anledningen til å takke gjestene på Fredagslunsjen, alle som bidrar til arrangementene på Kristiansand folkebibliotek og, ikke minst, det trofaste publikummet som deltar på Fredagslunsjen.

Det er prisvinneren som står bak arrangementet, som hver uke samler minst et par hundre mennesker. Denne fredagen var Geir Lundestad invitert for å foredra og samtale med Berge Wandrup om dagens USA, i anledning av at det i år er 100 år siden John F. Kennedy ble født. USA-kjenneren Lundestad er også tidligere sekretær i Den Norske Nobelkomite og tidligere direktør ved Den Norske Nobelinstitutt.

Det er medlemmene i forfatterforeningen som har nominert kandidatene til prisen. I år var det tre kandidater. 

Kandidatene

Hedre gode formidlere

Målet med prisen er å hedre og løfte fram de gode formidlerne.

– Randi Berge Wandrup har på få år har gjort Kristiansand folkebibliotek til et sentralt sted for litteraturformidling. Hver fredag samler hun mange mennesker til forfatteropplesninger, foredrag og bokbad. Fredagslunsj har blitt et begrep i byen. Hun inviterer forfattere og litteraturaktører både fra regionen og landet for øvrig, samt har internasjonale gjester. Og det for et stort publikum. Vi kan selvfølgelig ikke måle kunst etter antall publikum, det er for mye som faller bort i det perspektivet. Det finnes bøker med bred appell. Og: Det finnes bøker som kunne hatt bredere appell hvis de ble formidlet. Og det er nettopp her folkebiblioteket har en avgjørende oppgave: Å formidle breddelitteraturen. For det finnes et mangfold i litteraturen som fortjener et mangfold av lesere. Det som skjer i verden er ikke objektivt og enkelt. Det kan skjønnlitteraturen vise fram, og folkebiblioteket, som er et lavterskeltilbud og åpent for mennesker med ulik bakgrunn. Derfor er det så godt å vite at det rundt om i landet finnes bibliotekansatte med et stort engasjement for å snakke om og formidle litteraturen. Slik som Randi Berge Wandrup gjør. Den norske Forfatterforening takker Randi Berge Wandrup for at hun driver aktiv litteraturformidling i Sørlandets hovedstad, og viser litteraturens betydning i menneskers liv, sa forfatter Annebelle Despard da hun overrakte prisen på vegne av Den norske Forfatterforening.

Mer om prisvinneren

Forfatter: Jon Sverre Karterud og Helge Dyrholm (foto)
Publisert: 10.11.2017 13:24
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?