Gå til hovedinnhold

Forhandlingsutvalgene møtes

Flere viktige temaer skal drøftes når forhandlingsutvalgene i Birkenes, Kristiansand, Lillesand, Songdalen og Søgne møtes 14. og 15. desember.

Visjon

Songdalen-ordfører Johnny Greibesland leder arbeidet mellom forhandlingsutvalgene. Bildet er tatt under det felles formannskapsmøtet for de fem kommunene tidligere i høst. (Foto: Svein Tybakken/Kristiansand kommune)

– På møtet vil vi starte arbeidet med å lage en visjon for den nye kommunen. Vi kommer til å jobbe med de store trekkene og de overordnede målene, og ikke dypdykke i detaljer. Det er viktig å se på de store linjene for å legge et godt grunnlag for å lage en framtidsrettet kommune, sier Johnny Greibesland. Songdalen-ordføreren er leder av forhandlingsutvalget for de fem kommunene.

Dette er temaene som forhandlingsutvalgene og tillitsvalgte skal arbeide med på samlingen:

  • Visjon og overordnede mål
  • Tjenestetilbud og lokal identitet
  • Politisk organisering og nærdemokrati
  • Kommunen som arbeidsgiver
  • Hva er det ansatte mest opptatt av
  • Økonomi
  • Lokale og felles satsinger

Det er ordfører, varaordfører og én fra formannskapet fra hver kommune som utgjør forhandlingsutvalgene. Pål Tjøm fra LO-kommune og Charlotte Antonsen Ravnaas fra Unio deltar også i arbeidet på samlingen. I tillegg vil rådmennene i de fem kommunene være til stede på møtet.

Program

Samlingen holdes på Scandic Kristiansand Bystranda, og er åpent for publikum. Mandag varer samlingen fra klokka 12.30 til 17.00. Tirsdag skjer arbeidet fra klokka 09.00 til 14.30.

Kommunereformen

Til media

Kontaktperson: Johnny Greibesland: 934 67 816

Tirsdag er alle ordførerne tilgjengelige for et kort pressetreff klokka 15.00.

Forfatter: Jon Sverre Karterud
Publisert: 09.12.2015 15:21
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?