Gå til hovedinnhold

Foreslå kandidater til kulturprisen 2017

Fram til 12. februar kan du foreslå kandidater til Kristiansand kommunes kulturpris 2017.

Ønsker forslag

Hyggelig oppgave å dele ut kulturprisen, synes kulturstyreleder Terje Næss Foto: Harald Eik

– Selv om kulturstyret velger en prisvinner på selvstendig grunnlag er vi veldig takknemlige for å få gode og velbegrunnede forslag til kandidater fra befolkningen, sier leder av kulturstyret Terje Næss.

Lang tradisjon

For å berømme en spesiell innsats for byens kulturliv eller markere en betydningsfull kunstnerisk innsats deler Kristiansand kommune hvert år ut en kulturpris.

I fjor gikk prisen til jazzvokalist Hilde Hefte.

Til sammen har 38 personer og fem organisasjoner mottatt denne hedersbevisningen siden 1978. Domorganist Bjarne Sløgedal var den aller første. Oversikten over alle prisvinnerne finner du her.

Etter 12. februar avgir juryen sin innstilling. Juryen består av leder, nestleder og et valgt medlem av kulturstyret, sammen med kulturdirektøren. Men det er kulturstyret som har siste ord når det gjelder hvem som stikker av med den gjeve prisen som blir tildelt i løpet av våren/sommeren.

En glede å gi

– En av de hyggelige oppgavene for oss kulturpolitikere er å berømme noen som har gjort en innsats for kulturlivet i Kristiansand. Byen har jo et blomstrende kulturliv og mange dyktige kulturaktører, så det må være nok av verdige kandidater, mener Terje Næss.

Skulptur og penger

Kulturprisen kan tildeles personer, institusjoner eller organisasjoner som anerkjennelse for særlig fremragende innsats. Prisen består av en skulptur av Alfred Vaagsvold med inskripsjon og 25 000 kroner.

Kandidatene

Kulturprismottaker må være hjemmehørende i Kristiansand de siste 10 årene. Dersom prisen gis til en kunstner med virksomhet av stor betydning, er det nok å være født i Kristiansand.

– Selv om vi ikke opererer med aldersbegrensninger minner jeg om at det gjerne er personer med litt fartstid og som har vært synlige i kulturbildet en tid, som tildeles denne prisen, avslutter Næss.

Begrunnede forslag på kandidater sendes til vårt elektroniske skjema innen 12. februar 2017.

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 24.01.2017 15:15
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?