Gå til hovedinnhold

Forbud mot bruk av spreder ved hagevanning

På grunn av den langvarige tørken innfører Kristiansand kommune forbud mot bruk av spreder ved hagevanning.

God vannforsyning

Fra og med 23. juli er det ikke lov for abonnenter tilknyttet vannforsyningen til Kristiansand kommune å benytte vannspreder.

– Vannforsyningen i Kristiansand er god og de ytterligere restriksjonene i tillegg til vanning annenhver dag mellom klokka 19 og 23 fra 1. mai til 31. august, er generelt for å ivareta sikkerheten i vannforsyningen. Den langvarige tørken gjør at vannmagasinene i Rossevann og Tronstadvann har minket noe. Siden det tørre været bare ser ut til å fortsette, er det viktig at vi tar forhåndsregler, sier fagansvarlig for vannforsyningen i Kristiansand kommune, Gunnar Vestøl.

Føre var

Vestøl opplyser at vannstanden i Tronstadvann nå er sirka en og en halv meter under normalstanden på 41,5 meter. Han understreker at dette på ingen måte dreier seg om en krisesituasjon, men at kommunen av generelle samfunnssikkerhetshensyn må være føre var.

– Det er jo ikke er snakk om et generelt vanningsforbud. Det er fortsatt lov å bruke svetteslange, vannkanne eller håndholdt vannslange. Men bruk av vannsprederen gjør at folk ofte lar den stå på for lenge slik at vannforbruket blir for stort i forhold til den tørre perioden vi nå opplever. Skulle det bli tørt vær også utover sensommeren og høsten, må vi spare på ressursene nå, sier Gunnar Vestøl.

Unntak for park- og idrettsanlegg

Parker og idrettsbaner eller andre beplantede anlegg som Kristiansand kommune eller vegvesenet er ansvarlige for, er inntil videre unntatt forbudet mot bruk av spreder.

– Vi har ikke vannmangel. Vi skal likevel som samfunn være mer sparsommelige med vannet. Men så lenge det ikke er krisesituasjon holder vi parkanlegg og lingnende så fine som mulig til fellesskapets beste. Vi vurderer fortløpende om ytterligere begrensninger – også når det gjelder offentlige anlegg skulle bli nødvendig, sier fagansvarlig for vannforsyningen i Kristiansand kommune, Gunnar Vestøl.

Forbudet

Forbudet mot bruk av vannspreder gjelder fra 23. juli for alle abonnenter tilknyttet kommunal vannforsyning og inntil ny beskjed blir gitt.

Kontakt for mediene

Gunnar Vestøl, fagansvarlig for vannforsyningen i Kristiansand kommune: Tlf 911 86 283

 

Forfatter: Svein Tybakken
Publisert: 23.07.2018 11:46
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?