Gå til hovedinnhold

Fontenen i gang

Nå er det vann i fontenen på Torvet igjen.

18. mai

Produksjonsleder Bjørn Kristian Kristensen i ingeniørvesenet gleder seg over at det er vann i fontenen igjen. Vannet ble skrudd på om formiddagen 18. mai. Fontenen ble demontert i forbindelsen med byggingen av parkeringsanlegget under Torvet.

– Servicekummene som sørger for vann i fontenen måtte flyttes i forbindelse med parkeringshus-arbeidet. Nå har vi fått klarsignal fra Veidekke om at vi kan sette på vannet igjen. Fontenen er jo et hyggelig innslag i bybildet, sier produksjonsleder Bjørn Kristian Kristensen i Kristiansand kommunes ingeniørvesen.

Fontenen har fått nye spotlighter og nye strøk med epoxy i bassenget, ellers er den slik den var før den ble montert ned.

Tradisjonsrik

Det er på nytt liv i fontenen på Torvet. Den første plasseringen til fontenen var i Wergelandsparken, så langt tilbake som i 1866. Der stod den fram til 1908, da den måtte vike plassen for Wergelandstatuen.

Fontenen ble flyttet til Torvet, der den stod i 30 år, før den ble demontert og satt på lager.

Der stod den gjemt og glemt inntil 1991, da den ble restaurert og satt opp på Torvet igjen, i anledning av Kristiansands 350-års-jubileum.

Etter en forholdsvis kort pause er nå altså på nytt vann i den tradisjonsrike fontenen.

Forfatter: Jon Sverre Karterud
Publisert: 18.05.2018 11:01
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?