Gå til hovedinnhold

Følg feiebilene på kartet

Nå kan du følge Kristiansand kommunes feiebiler på et eget kart.

Kart

Fra og med denne våren kan du følge Kristiansand kommunes feiebiler på et eget kart.

De siste vintrene har Kristiansand kommune lagt ut et kart som oppdateres fortløpende etter hvert som kommunens brøytebiler har vært i sving. Nå er kommunen klar med kartet som viser hvor feiebilene har vært. Etter hvert blir de røde strekene på kartet erstattet av blå og grønne. Blå strek forteller at feiebilene har vært her i løpet av de siste timene. Grønne linjer betyr at det er feid i løpet av de siste tre månedene.

Følg feiingen 

(Forsøk med andre nettlesere dersom du får problemer med å åpne kartet i Internet Explorer)

– I år har været vært så bra at et av firmaene som feier på oppdrag fra oss allerede er i gang i en del boligområder i Vågsbygd. Gang- og sykkelveiene som vi har ansvar for har også høy prioritet. Som vanlig skal områdene Kvadraturen, Eg, Sødal, Grim og Lund være ferdig feid til 1. mai. Deretter tar vi resten av boligveiene, og målet er å være helt ferdig i løpet av mai, sa seksjonsleder Øyvind Markussen i Ingeniørvesenet i Kristiansand kommune 15. mars.

SMS-varsling noen steder

Markussen kan ikke si nøyaktig hvilken dag kommunens feiebiler vil være i sving i de forskjellige veiene. Men noen steder, der det er mye gateparkering, vil beboerne bli varslet på forhånd.

– Feiingen blir bedre og mer effektiv når det er færrest mulig biler parkert i gatene. På Lund, Eg, Sødal og Grim er det mye gateparkering. Derfor vil kommunen også i år sende SMS-varsel til beboere i disse områdene cirka et døgn før feiebilene kommer, forteller Øyvind Markussen.

Forfatter: Jon Sverre Karterud
Publisert: 12.04.2019 08:51
Sist endret: 23.04.2019 13:29

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?