Gå til hovedinnhold

Følg brøytebilen på kartet

Som første kommune i landet tilbyr Kristiansand innbyggerne kartbasert og oppdatert informasjon om brøyting av veier og gang og sykkelstier.

I sann-tid

F.v.: Produksjonssjefen i ingeniørvesenet, Torfinn Jore er glad for å kunne tilby innbyggere eget brøytekart. Sykkelrådgiver Christen Egeland i by- og samfunnsenheten er ivrig syklist også på vinterstid, og bruker brøytekartet for å holde seg oppdatert på veiforholdene. Foto: Marte Krogstad

– Det er et godt verktøy for å vurdere fremkommelighet om det har vært snøvær om natta. Brøytekartet viser i sann-tid hvor og når det er foretatt vintervedlikehold. Vi er fornøyd med å kunne tilby innbyggerne denne oversikten, sier Torfinn Jore.

Produksjonssjefen i ingeniørvesenet er opptatt av at innbyggerne skal få så god service som mulig gjennom vintersesongen.

Må prioritere

– Vi forstår at folk forventer fremkommelighet, men av og til må vi finne oss i at naturkreftene er i sterkeste laget. Vi gjør absolutt så godt vi kan med å holde de kommunale veiene åpne når snøfallet er over oss eller regn fryser til is på bakken. Men det er viktig å være oppmerksom på at ting må skje i prioritert rekkefølge. Buss-traseene og gang- og sykkelveier tas først, deretter boligveiene.

Produksjonssjef Torfinn Jore forstår at snøvær skaper frustrasjon, men han håper folk flest har forståelse for at kommunen ikke kan være over alt samtidig.

– Vi har 12 egne brøytemannskaper i ingeniørvesenet. I tillegg leier vi inn 60 eksterne. Dette er mannskaper som vi instruerer nøye hvordan de skal utføre jobben til beste for fremkommelighet, men ikke minst for sikkerheten for innbyggerne.

Sykkelrådgiver fornøyd

Sykkelrådgiver Christen Egeland er veldig fornøyd med brøytekartet. Foto Marte Krogstad

Brøytekartet var på plass på kommunens nettsider allerede i fjor vinter, men er nå oppgradert til en enda bedre og mer nøyaktig utgave.

Brøytekartet  

Sykkelrådgiveren Christen Egeland i by- og samfunnsenheten i Kristiansand kommune er veldig fornøyd med brøytekartet.

– Kartet er ikke minst nyttig for oss som sykler til og fra jobb om vinteren. Når du står opp om morgenen og henter opp kartet på mobilen, finner du fort ut om du kan ta sykkelen eller må ta bussen. Kartet skiller ikke på hva slags vintervedlikehold det er snakk om, men det vet man jo ut i fra værforholdene. Med dagens muligheter for å utstyre både en selv og sykkelen for vinterlige forhold, vil jeg oppfordre så mange som mulig til å benytte den grønneste og sunneste transporten, sier Egeland.

Gode tips

Både Jore og Egeland oppfordrer Kristiansands innbyggere til å lese seg opp på kommunens nettside med all informasjon om brøyting.

– Her er mange gode tips, forholdsregler og ting å huske på – som for eksempel at du kan hente gratis brøytestikker hos ingeniørvesenet på Dalane om du har en hagemur eller kant som stør litt utsatt til ved brøyting, sier Torfinn Jore.

Mer om brøyting

Forfatter: Svein Tybakken
Publisert: 02.01.2019 07:00
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?