Gå til hovedinnhold

Flom kan flytte kumlokk

Oversvømte veier forårsaket av store nedbørsmengder og flom kan forårsake at kumlokk flytter på seg. Innbyggere oppfordres til å være påpasselig i områder med mye vann på veien.

Manglende kumlokk

I Mølleveiskanalen har det i helgen fosset opp vann fra kummene som følge av store nedbørsmengder. Ingeniørvesenet oppforer nå innbyggere til å være påpasselige ved ferdsel på veier i tilfelle kumlokk, rist eller sluk har flyttet på seg. Foto: Monica Fredvik.

Ingeniørvesenet i Kristiansand kommune oppfordrer innbyggere til å være påpasselig ved ferdsel på veier som er rammet av flom.

– Store nedbørsmengder og flom kan føre til at kumlokk flytter på seg og skaper åpne hull i veien. Dette gjelder også i underganger hvor både rist og sluk kan ha blitt flyttet på grunnet store vannmengder. Vi oppfordrer innbyggere som sykler og går til å være påpasselige slik at de ikke blir skadet. Så fort vannet trekker seg tilbake skal vi få orden på dette, sier leder i ingeniørvesenet, Terje Lilletvedt.

Tips oss

Ser du at det mangler kumlokk, rister eller sluk kan du sende inn tips til ingeniørvesenets vakttelefon 38 02 93 63, eller ringe Servicetorvet på telefon 38 07 50 00.

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 02.10.2017 10:51
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?