Gå til hovedinnhold

5 regionale internasjonale ambassadører

- Regionens internasjonale ambassadører er valgt ut, og vi har fått fem interessante, engasjerte og spennende ambassadører som er godt i gang, forteller prosjektleder for ambassadørprogrammet, Tina Abrahamsen, i Business Region Kristiansand.

5 ambassadører i Nordic Talent Ambassador Network

Fem engasjerte og dyktige internasjonale ambassadører er i gang med å profilere Kristiansandsregionen. Bak fv Alireza Borhani, Thomas Meyer, Robertha Natalia Höglund, foran fv Parvaneh Sashar og Sona Shyamsukha. Foto: Ragna Marie Henden

Ambassadørene er en del av Nordic Talent Ambassador Network og er med i et pilotprosjekt for å se hvordan et ambassadørprogram kan gjennomføres.

Ambassadørprogrammet er et samarbeid mellom Næringsforeningen i Kristiansandsregionen, UiA og Business Region Kristiansand, og skal profilere Kristiansandsregionen internasjonalt. Det ble søkt etter 15 ambassadører og programmet er nå i gang med 5 ambassadører.

- Til dette prosjektet var vi på utkikk etter internasjonale teknologi-talenter, og vi fikk mange gode søknader, forteller Abrahamsen. - Det viser at regionen har mange dyktige internasjonale medarbeidere innenfor teknologifeltet. Ambassadørene representerer ulike bransjer og har forskjellig bakgrunn. I tillegg til å dele av sine erfaringer, bryr de seg om regionen og bidrar engasjert med innspill til hvordan vi kan bli enda bedre til å ta i mot utenlandske arbeidere. Vi gleder oss til videre samarbeid med disse ambassadørene, sier prosjektleder Tina Abrahamsen.

Mer om ambassadørprogrammet

Personlige postkort fra ambassadørene
Regionen har dyktige internasjonale medarbeidere innenfor teknologifeltet. Ambassadørene representerer ulike bransjer og har forskjellig bakgrunn. Foto: Ragna Marie Henden

- I samarbeid med våre prosjektpartnere i Norden og ambassadørene har vi utviklet «postkort» som ambassadørene nå deler i sosiale medier. Postkortene er personlige med bilder og sitater fra ambassadørene selv, og viser noen av fordelene ved å bo og arbeide i Norden, forteller Tina Abrahamsen.

- Ambassadørnene våre treffer potensielle målgrupper på en helt annen måte enn om vi forteller hvor bra vi har det selv, samt at de får frem det som er relevant for målgruppen, sier prosjektleder Abrahamsen. - De kommenterer og ser fordeler som vi selv kanskje ikke vurderer som interessante og viktige ved å arbeide i Norden. De verdsetter for eksempel flat organisering, stor grad av tillit, muligheten til å være med å tenke utvikling, samt likestilling i arbeidslivet, forteller Abrahamsen.

- Work-life balance, naturen og høy grad av trygghet er også fordeler som fremheves ved å bo her. Sjekk ut ambassadørene våre i sosiale medier som Linkedin ved bruk av #jointhenordics, oppfordrer Tina Abrahamsen.

Robertha Natalia Höglund

Postkort fra Robertha Natalia Höglund

Robertha Natalia Höglund er opprinnelig fra Mexico, men har studert i Gøteborg før drømmejobben dukket opp hos Elkem i Kristiansand. I dag er Höglund Head of Intellectual property i Elkem, og har engasjert seg i Node Eyde Women og NEW Faces. Robertha har vært på listen over verdens ledende IP strateger tre år på rad.

Thomas Meyer

Postkort fra Thomas Meyer

Thomas Meyer er opprinnelig fra Tyskland og flyttet til Norge i 2010. Han har siden da jobbet som fysiker og forretningsutvikler for forskningsinstituttet Teknova, og jobber nå også som CEO i start-upen Machine Prognostics. For å holde kontakten med forskningsmiljøene har han også tatt en deltidsstilling ved Universitetet i Agder som associate professor i mekatronikk.

Alireza Borhani

Postkort fra Alireza Borhani

Alireza Borhani arbeider ved Universitetet i Agder som postdok prosjektleder. Han flyttet til Norge i 2011 for å ta doktorgrad i informasjon- og kommunikasjonsteknologi. Han er engasjert i viktige nasjonale og internasjonale prosjekter, i utvikling av innovative teknologiske løsninger for en bedre verden. Han er også medlem av Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE), verdens største forening for teknologer.

Parvaneh Sarshar

Postkort fra Parvaneh Sarshar

Parvaneh Sarshar flyttet til Norge for ta en phd ved Universitet i Agder i 2012. Nå er hun Chief  Technology Officer i OSM Maritime Group i Arendal. Parvaneh har engasjert seg i Young Ship Sørlandet.

Sona Shyamsukha

Postkort fra Sona Shyamsukha

Sona Shyamsukha flyttet fra Bangalore i India til Kristiansand i 2016. Hun har en bakgrunn fra design, men jobber i dag i start-upen PenguinUp, som er en samkjøringsapp. Sona og arbeidet med PenguinUp har blitt lagt merke til på flere startup-scener og har vært blant topp 10 i Angel Challenge i Stavanger og er nå med i et forprogram i Helsinki på Europas største start-up festival SLUSH.

Kontakt

Prosjektleder for ambassadørprogrammet, Tina Abrahamsen, næringsrådgiver i Business Region Kristiansand, næringsavdelingen i Kristiansand kommune.
Mobil: 909 54 304  epost:tina.abrahamsen@kristiansand.kommune.no

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 20.11.2017 15:51
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?