Gå til hovedinnhold

Familie evakuert etter steinras

Etter at det gikk et steinras tirsdag kveld, er en familie på to voksne og tre barn evakuert fra sin bolig i Paradisveien på Grim i Kristiansand.

Blir sikret

En steinblokk på 3-4 tonn landet bare få meter fra husveggen til en familie på fem i Paradisveien på Grim. Produksjonssjef Torfinn Jore i ingeniørvesenet er glad ingen kom til skade. Han opplyser at fjellskrenten nå skal sikres. Foto: Svein Tybakken

– Det har rast en del steinmasser, og en stor steinblokk på 3-4 tonn landet bare få meter fra husveggen til boligen nærmest raset. Her er fortsatt fare for ras, ikke minst med tanke på at det er meldt til dels store nedbørsmengder fremover, sier produksjonsleder i ingeniørvesenet, Torfinn Jore, som er glad ingen kom til skade.

Raset gikk ved 17-tiden tirsdag og ingeniørvesenet sperret av rasområdet i morgentimene i dag, onsdag. Ingeniørvesenet har sammen med rassikringsfirmaet Visinor hatt befaring i raset, og konklusjonen er at fjellskrenten opp mot Krosseheia skal sikres og deler av sikringsarbeidet er satt igang fra onsdag formiddag. 

Mye løsmasse

Roger Strand i fjellsikringsfirmaet Visinor var på befaring i rasområdet i morgentimene onsdag. Han har ansvar for sikringsarbeidet som nå skal utføres. Skiltet med rasfare er satt opp tidligere av parkvesenet for å advare mot ferdsel i den aktuelle skråningen.Foto: Svein Tybakken

– Det er mye løsmasse oppover fjellskrenten, som også ligger i en slags renne. Det betyr at ved mye nedbør er faren stor for at regnvann vil utløse nye ras. Vi vil forsøke å lede steinmassene innover i juvet bak huset her. Det blir satt opp et kraftig nett som skal fange opp eventuelle steinsprang. Her er bratt, så vi må gjøre dette med tau og spett, uten hjelp av maskiner, sier prosjektkoordinator i Visinor. Fjellsikringsfirmaet har ansvar for all befaring og sikring av fjell på vegne av Kristiansand kommune.

Evakuert

I samråd med politiet har Kristiansand kommune vedtatt at familien som bor nærmest raset skal evakueres.

– Vi har skaffet familien på fem, med hund, opphold på et av byens hoteller. Det er viktig at de får bo trygt og godt når situasjonen er som den er. Familien har foreløpig fått beskjed om at oppholdet vil vare en drøy uke, sier Inger Ingebretsen, som er virksomhetsleder for oppfølging i helse- og sosialsektoren i Kristiansand kommune.

Den oransje pilen viser stedet der raset gikk. Paradisveien ligger på Grim, rett nedfor Krosseheia. Foto: GIS/LINE

Forfatter: Svein Tybakken
Publisert: 07.08.2019 11:52
Sist endret: 13.08.2019 10:50

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?