Gå til hovedinnhold

Et kulturelt hjørne i Posebyen?

Hva kan disse husene brukes til? Kristiansand kommune stiller et helt hjørne i Posebyen til disposisjon for kulturbasert næringsvirksomhet. De som har noe å bidra med inviteres til møte onsdag 11. mai.

Vitalisering av Posebyen

Terje With Andersen, Brit Hauge og Annelise Aasheim Hornang mener at disse eiendommene har et stort potensial

Foreningen Posebyen og kulturdirektøren i Kristiansand kommune inviterer til åpent møte med idedugnad om bruken av fire hus og en stor gårdsplass i øvre del av Posebyen. Kulturbasert næring kan få plass her, har bystyret bestemt. Møtet holdes i Rådhuskvartalet onsdag 11. mai klokka 19.00. Det blir anledning til å befare husene på hjørnet av Kronprinsens gate og Kristian IVs gate fra klokka 17.30 samme dag.

– Posebyen kan få tilført mer aktivitet og liv dersom interessen fra privatpersoner, bedrifter og foreninger er stor nok til å gå inn i dette prosjektet. Dessuten vil husene få en hardt tiltrengt renovering og oppgradering – tenk så flott det kan bli, sier Terje With Andersen i Foreningen Posebyen og peker på de gamle og litt slitte fasadene.

Han og Brit Hauge fra Foreningen Posebyen er optimistiske. De ser for seg at eiendommene kan utvikles fra å være en litt sliten husrekke med et uutnyttet gårdsrom til å bli en skinnende perle i denne historisk interessante delen av Kvadraturen.

– Der ligger Bentsens hus – og den porten ved enden av gjerdet kan åpnes opp og gi tilgang inn mot Ekserserhuset, hvor allerede mange kunstnere er etablert med verksteder og aktiviteter, sier Brit Hauge entusiastisk – og peker rundt seg.

Kommunens bidrag

Aktuelt område markert med blått

Kristiansand kommune har stilt eiendommene til disposisjon for det som kalles kulturbasert næring.

– Ja, det er husene og eiendommen som er kommunens bidrag. Utfordringen er å finne interessenter og bidragsytere som kan ruste opp husene og fylle dem med kulturbasert næring og andre kulturaktiviteter, forteller seniorrådgiver hos kulturdirektøren, Annelise Aasheim Hornang.

Det er mange som ønsker å bevare og utvikle Posebyen. Nå åpner det seg en unik mulighet til å få til noe i et hjørne som for øyeblikket fremstår som temmelig dødt. På møtet onsdag ønsker Foreningen Posebyen og kulturdirektøren å få innspill på hvilke aktuelle kulturnæringer og kulturaktiviteter som kan ha en fremtid i disse husene, hvordan et videre utviklingsarbeid kan organiseres. Ikke minst er det av interesse å komme i kontakt med bedrifter, foreninger eller enkeltpersoner som har noe å bidra med for å skape et spennende kulturelt hjørne i Posebyen.

Forfatter: Bjørn Amundsen
Publisert: 03.05.2016 12:22
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?