Gå til hovedinnhold

Er du en grønn superhelt?

Ta turen til Kristiansand folkebibliotek, så kan du raskt bli en grønn superhelt! Utstillingen «er du en grønn helt, eller er du helt grønn?" er åpen til 2. februar.

«Grønn utstilling» i foajeen

Fagkonsulent Helge Dyrholm på Kristiansand folkebibliotek har plassert seg selv som "en grønn superhelt i utstillingen. Foto: Ragna Marie Henden

Kristiansand folkebibliotek har tatt initiativet til en rekke utstillinger fremover med støtte fra Nasjonalbiblioteket. Først ute er en «grønn utstilling», som er laget i samarbeid med by- og samfunnsenheten i kommunen og Avfall Sør, økonomisk støttet av ATP-samarbeidet i Kristiansandsregionen.

Utstillingen presenterer oppdatert informasjon om viktige miljøområder i Agder, og gir tips om hvordan hver enkelt kan bidra til et grønnere og mer bærekraftig samfunn. Utstillingen er selvsagt laget av resirkulert materiale, og kan sees i foajeen i bibliotekets åpningstider.

Åpningstider:
Mandag – torsdag 9 – 19
Fredag 9 – 17
Lørdag 9 – 15
Søndag 12 – 16

Etter 2. februar drar utstillingen på turné til flere biblioteker på Sørlandet.

Hvordan bli grønnere i hverdagen?

Velkommen til en "grønn utstilling" i foajeen i Kristiansand folkebibliotek, sier fv fagkonsulent på biblioteket Helge Dyrholm, og rådgiver Bjørne Jortveit i by- og samfunnsenheten i kommunen. Dyrholm har plassert seg ved eget fotobidrag i utstillingen, og Jortveit ved "hjertesaken" miljøvennlig transport.

– Utstillingen tar opp tema som energisparing, avfallshåndtering og transport, og ideer til hvordan en kan bli grønnere i dagliglivet, sier Bjørne Jortveit, i kommunens by- og samfunnsenhet, som sammen med Agder Energi og Avfall Sør har bidratt til innholdet i utstillingen. - Mange er allerede ganske flinke til å gå, sykle og ta buss og tog. Men potensialet for på reise miljøvennlig er fremdeles veldig stort. Vi burde for eksempel bli flinkere til å ta tog eller ekspressbuss i stedet for fly når vi ikke skal reise så langt. Flyreiser bidrar til veldig store utslipp av klimagasser, sier Jortveit, som nok for mange er mest kjent for byens årlige kampanje « Jeg kjører grønt».

– Vi har også en liten quiz og utstilt faglitteratur om tema, forteller Dyrholm. – Vet du for eksempel hvor langt du kommer med tog, om du skulle reise med tog som gir utslipp tilsvarende en flyreise på 48 mil?  (Vi kan røpe at riktig svar er 2070 mil.)

Fotokonkurranse på instagram

Utstillingen inviterer også til en stor fotokonkurranse på instagram, med el-sykkel som premie.
Den heldige vinner trekkes 1. desember 2018.

Det er to måter å delta på i konkurransen:
Alternativ 1
Ta et bilde av ditt beste miljøtips. Det kan for eksempel være fra god ressursutnyttelse, miljøvennlig transport eller en kortreist opplevelse.
Alternativ 2
Gå bak den supergrønne helten og gi den ditt ansikt. Få en venn til å ta bilde av deg, og del det på Instagram.Del bildet på Instagram med emneknaggen #heltgrønn og #grønnsuperhelt

Utstillinger i nyoppusset bibliotek

– Vi inviterer hele byen! - og gjerne skoleelever, på besøk i det nyoppussede biblioteket, sier Helge Dyrholm, en entusiastisk fagkonsulent på Kristiansand folkebibliotek.

– I tillegg til nye barne- ungdoms, og voksenavdelinger, spillrom, datalab, lydstudio, grupperom, lokalhistorisk avdeling, har vi utstillinger en rekke steder i bygget, sier Dyrholm. -Vi har gjerne ulike organisasjoner eller institusjoner på besøk med temautstillinger, og viser kunst – alt fra barnetegninger til seniormalere.

Fremover kommer en liten serie med egne utstillinger, og først ut er denne «grønne utstillingen». De neste blir to fotoutstillinger som åpner under Kristiansand – en by for alle i uke 6, www.enbyforalle.no.

Ansvarlig for utstillingen

Kristiansand folkebibliotek ved Helge Dyrholm og Camilla Gulbrandsen
Innhold: Bjørne Jortveit/Kristiansand kommune og Lars Pedersen/Avfall Sør

Kontakt

Fagkonsulent Helge Dyrholm, Kristiansand folkebibliotek, mobil 482 77, epost  helge.dyrholm@kristiansand.kommune.no
Rådgiver Bjørne Jortveit, by- og samfunnsenheten, Kristiansand kommune, mobil 908 02 839, epost bjorne.jortveit@kristiansand.kommune.no

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 19.01.2018 12:54
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?