Gå til hovedinnhold

Til stede for unge i Kristiansand

Unge mennesker kan støte på mange ulike utfordringer i sommer. Trenger du hjelp, eller vet du om noen som trenger det? Ungteamet og Feltteamet er tilgjengelige for ungdom i Kristiansand i hele sommer.

Ikke bare sol og glede

Sidsel Strand og Heidi Handeland. Foto: Anne Wivestad, ungrus.noDet er sommer, og mange gleder seg til ferie med lange, late dager uten lekser eller jobb. For noen kan dagene likevel bli litt vel lange og litt vel mange. Hvis du ikke fikk den sommerjobben du ønsket deg, det er mye bråk hjemme, du sliter med vonde tanker og følelser eller du ruser deg, så kan sommeren rett og slett bli ei vanskelig tid.

Denne saken er hentet fra ungrus.no Kristiansand kommunes interaktive nettside om rus for barn og unge.

Sidsel Strand jobber i Ungteamet i Kristiansand kommune. I tillegg til å være et oppfølgingsteam som hjelper unge mennesker over tid, har de et lavterskeltilbud for deg som er mellom 16 og 25 år. Du trenger bare å taste et telefonnummer for å få kontakt.

Ulike problemer

Sidsel Strand forteller at ungdom som kontakter dem har mange typer utfordringer.

- Noen har det kjipt hjemme, noen sliter med psykiske problemer, mange har rusproblemer, og noen trenger hjelp til å rydde opp i ting som har klusset seg til. Vi treffer ungdom der det passer dem, sier Strand.

- De kan ringe oss på telefon 94 76 06 27, så kan vi gjøre en avtale direkte. Det er alltid noen som passer telefonen mellom klokka 08.30 og 15.30 på hverdager. Hvis noen ringer utenom denne tida, tar vi kontakt så fort vi er tilbake på jobb.

Sidsel Strand jobber sammen med Heidi Handeland, som er koordinator for Feltteamet. Heidi Handeland sier at Feltteamet ønsker å komme i kontakt med og bli kjent med ungdom under 25 år i Kristiansand.

Trygge hjelpere

- Vi er trygge, tydelige voksne, som kjenner systemet og kan lose ungdom videre om de har behov for det. Alle i Feltteamet jobber med ungdom til vanlig, og de unge kan snakke med oss om det meste. Det kan være om alt fra ting som gjør livet vanskelig, til at de ønsker å komme i gang med noe på fritida.

Handeland sier de kommer til være til stede på uteområder der ungdom møtes, som i Kvadraturen på Grim, på Lund, i Baneheia og andre aktuelle steder.

- Hele sommeren har vi faste dager og tider vi vil være tilgjengelige på. Det er på onsdager fra klokka 18 til 21 og fredager fra klokka 20 til 23. Når vi er ute, kan vi også nås på Feltteamtelefonen, som er 91 24 26 98. For at alle skal vite at det er Feltteamet de møter, har vi legitimasjonskort rundt halsen, med Kristiansand kommune trykt på blått bånd. Vi er ikke kontrollører, men ønsker å bygge tillit til ungdommene, slik at de tør ta kontakt når de har behov for det, sier Heidi Handeland.

Kontakt for media

Sidsel Strand:  416 00 439

Forfatter: Anne Wivestad
Publisert: 27.06.2017 12:45
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?