Gå til hovedinnhold

Endringsledelse tema for 300 ledere i nye Kristiansand

Over 300 ledere i Søgne, Songdalen og Kristiansand kommuner var 15. juni samlet til ledermøte på Kilden, med informasjon og foredrag om kommunikasjon og ledelse i endringsprosesser.

300 ledere samlet for første gang på Ledermøtet

Rådmann Ragnar Evensen ønsket stolt velkommen til ledermøte for ledere i både Kristiansand, Søgne og Songdalen. Bildet i bakgrunnen viser Kristiansands mange utmerkelser den siste tiden. Foto: Ragna Marie Henden

Det er første gang ledere fra Søgne og Songdalen inviteres til Kristiansand kommunes årlige store ledermøte i Kilden Teater og Konserthus.

- Trygghet, lojalitet og humør er viktig for oss som ledere i de tre kommunene nå fremover, og ledermøtet i dag skal være en inspirasjon til å få lyst til å bidra, og være i endring fremover, sa rådmann i Kristiansand kommune, Ragnar Evensen, i sin velkomsthilsen til 300 ledere for dagens og fremtidens Kristiansand.

– Vi står overfor store endringer, og god endringsledelse, rask omstilling, motivasjon og lyst til å få til noe bra er viktig for å få til et godt resultat for våre innbyggere. Vi må være trygge ledere i en situasjon som for en del medarbeidere kan virke utrygg. Humør og engasjement og lojalitet til prosessen er viktig å ha som leder i en slik situasjon, sa rådmann Ragnar Evensen.

Til ledermøtet møtte 300 ledere med personal- og økonomiansvar, tillitsvalgte og aktuelle rådgivere fra de tre kommunene, hvorav 50 - 60 ledere kom fra Søgne og Songdalen.

God og tydelig ledelse

- Vi har et stort oppdrag i å bygge en ny kommune til beste for innbyggerne våre, sa programleder for nye Kristiansand, Camilla B. Dunsæd, i sin statusinformasjon til lederne i Søgne, Songdalen og Kristiansand.

- Å komme sammen som ledere på tvers av de tre kommunene er et viktig ledd i det å bygge ny kommune. De neste månedene vil det bli ekstra viktig med god og tydelig ledelse. Endringsprosesser kan være krevende, men åpner også nye muligheter. Vi må ha service og tjenester i fokus for våre til sammen 112.000 innbyggere fra vugge til grav, både før og etter 1.01.2020. Det er et stort og viktig oppdrag vi har, vi skriver historie med den jobben vi nå gjør, presiserte programleder Dunsæd.

Før 1. januar 2019

Programleder for nye Kristiansand setter innbyggerne i fokus i utviklingen av den ny kommunen. - Men det er også viktig å være en attraktiv kommune å jobbe i, med en åpen organisasjonskultur, sa Dunsæd.

- Nye Kristiansand skal være en kvalitetsbevisst og inkluderende kommune. Vi skal være en attraktiv og utadvendt kommune, og en nasjonalt ledende og internasjonalt orientert kommune, og ikke minst en veldreven og utviklingsorientert kommune. Vi jobber med et gigantisk prosjekt som vil påvirke generasjoner. Til sammen blir vi over 8.500 ansatte, og får 7,7 milliarder i driftsutgifter, og skal drive til sammen over 700 oppdrag og delprosjekter, sa Dunsæd.

Programleder Camilla B. Dunsæd planlegger å ha klar plassering av stedsuavhengige tjenester før vi skriver 2019. Dunsæds  ledergruppe er på plass, og innplassering i nivå 2 og 3 planlegges også gjennomført i løpet av høsten.

- Vi har 100 delprosjekter og administrative prosjekter på gang. Det er her den viktige jobben gjøres med å bygge den nye kommunen, sa programleder Dunsæd.

- Innbyggernes behov kommer først i vårt arbeid, samtidig som vi skal utvikle en attraktiv kommune å jobbe i, med en åpen organisasjonskultur, sa programleder, som gleder seg til videre samarbeid med kommunenes ledere i prosessen fremover.

Presentasjon av status og veien videre

Er du leder eller struts?

Elin Ørjasæter holdt til sammen et nærmere 2 timers foredrag om kommunikasjon og ledelse i endringsprosesser. Ørjasæter har en mangfoldig bakgrunn som forfatter, foredragsholder, personaldirektør, informasjonssjef fagforeningsforhandler og hodejeger.

Personlighetstyper, kommunikasjon, kommunikasjonsprosesser, krydret med eksempler fra eget liv fikk fram både latter og engasjement fra salen. Foredragsholder Ørjasæter snakket om den kompromissløse leder…men med omtanke, i sitt foredrag med tittelen "Er du leder eller struts?". Viker du unna i ubehaglige situasjoner, eller har du gode verktøy for å takle konflikter overfor ulike typer medarbeidere?

Bildet med andemor og tre ulike kyllinger ble brukt både som eksempel innen ledelse og også kanskje på de tre kommunene.

Som et bilde på ledelse, viste hun en and med tre forskjellige kylllinger, som på ulikt vist visualiserte ulike typer medarbeidere. Den vanskelig, den selvgående og den som følger leder i tykt og tynt. Medarbeidere er forskjellige og må behandles ulikt, var Ørjasæters budskap, og lurte kanskje på om også de tre ulike kyllingene også kunne representere de tre kommunene. Det skapte mye latter i salen.

Kontakt

Programleder Nye Kristiansand, Camilla B. Dunsæd, mobil 975 10 864
Rådmann Ragnar Evensen, mobil 901 98 087

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 15.06.2018 16:47
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?