Gå til hovedinnhold

Endrer skjenkebevilling for Dark Season-festivalen

Kristiansand kommune har ved en feil gitt Dark Season-festivalen skjenkebevilling for brennevin. I samråd med festivalledelsen endres bevillingen.

I strid med praksis

Kristiansand kommunes fagansvarlige i bevillingsspørsmål, Kim Henrik Gronert, på Øvre Torv der Dark Season-festivalen skal arrangeres i år. Foto: Svein TybakkenSkjenkebevillingen for brennevin til Dark Season-festivalen ble etter søknad utstedt 3. mars i år. I etterkant av dette vedtaket er Kristiansand kommune blitt oppmerksom på at innholdet er i strid med det som er gjeldende praksis i denne typen saker.

– Kristiansand kommune har en etablert praksis på at det ikke innvilges skjenkebevilling for brennevin til festivaler. Dette ble presisert allerede i forbindelse med søknadene fra Quartfestivalen i årene 2003 og 2004. At det for Dark Season i år ble gitt anledning til å skjenke brennevin, skyldes en svikt i saksbehandlingen. Kristiansand kommune erkjenner ansvar for dette og beklager feilen, sier Kim Henrik Gronert, fagansvarlig ved Kristiansand kommunes bevillingskontor.

Gronert understreker at kommunen setter pris på at Dark Season-festivalens ledelse har vist smidighet i situasjonen.

Enige om samordning

Kristiansand kommunes administrasjon og Dark Season-festivalens ledelse har drøftet saken og partene er enige om at det bør være en samordnet holdning og praksis når det gjelder byens festivaler. Det er også enighet om at det er viktig å ivareta det formelle i saksbehandlingen. Kommunen sender derfor ut et forhåndsvarsel med en kort frist til å komme med innspill og at det tidlig i uke 39 gjøres et vedtak om å omgjøre vedtaket fra 03.03.17 til kun å gjelde skjenking av drikkevarer med inntil 22 prosent alkoholinnhold.

Kontakt for mediene

Rådgiver Kim Henrik Gronert, tlf 922 61 306

Forfatter: Svein Tybakken
Publisert: 20.09.2017 15:05
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?