Gå til hovedinnhold

Endelig skolestart

Fredag hadde de siste skoledag før ferien. Allerede mandag var det klart for første skoledag i ferien.

160 elever på skole i sommer 

Prosjektleder Åse Paulsen i Kristiansand kommune ønsket 83 spente elever til Kristiansand kommunes aller første sommerskole. 83 spente elever fra 5.-7. trinn var 26. juni samlet til gruppeinndeling og praktisk informasjon om Kristiansand kommunes aller første sommerskole.

Den neste uka skal elevene være med på spennende aktiviteter i regi av Kristiansand Røde Kors og Vitensenteret Sørlandet.

I uke 32 skal like mange nye elever være med på det samme opplegget.

- Det er veldig gøy at dere velger å komme på sommerskole. Dere 83 er de første elevene på sommerskolen i Kristiansand kommune. Vi ønsker at dere skal lære nye ting, treffe nye venner og oppleve noe annerledes, og håper dere får ei uke med nye og gode opplevelser, sa prosjektleder Åse Paulsen.

Sommerskole

Det er bystyret i Kristiansand som i vinter bestemte at elever i Kristiansand skal få tilbud om en gratis og annerledes skoleuke i sommer.

- Det er kjempegøy å være med på åpningen av sommerskolen, og veldig gøy å se at så mange har lyst til å lære noe selv om det er sommerferie. Dere er med på å skape en historisk begivenhet. Ha en super uke!, sa Mette Roth. Hun er leder for de politikerne i Kristiansand som har ansvaret for skolene i kommunen.

Nei til skolebøker

Tor Inge Rasmussen fra Vitensenteret kunne glede de håpefulle med at de ikke skulle ta i ei eneste bok i løpet av uka.

- Dere trenger ikke pennal heller. Vi skal gjøre andre ting. Hvor mange av dere har for eksempel brukt en loddebolt, spurte han.

- Hva er det? kom det fra salen.

Dermed skulle vel grunnlaget være lagt for å lære om noe nytt og spennende?

Forfatter: Jon Sverre Karterud
Publisert: 26.06.2017 14:18
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?