Gå til hovedinnhold

70 arrangementer for En by for alle!

Over 70 arrangementer fra et mangfold av arrangører vil sette sitt preg på Kristiansand fra 4. – 10. februar. Målet er å bidra til å gjøre byen enda mer til En by for alle.

Gjentar suksess fra 2018

Velkommen til over 70 arrangementer fra 4.- 10. februar, sier fv Åse Norevik, KNUDEN, prosjektleder Toril Hogstad, Kristin Mosfjell Rosen, oppvekstsektoren, Odd Christian Hagen, KNUDEN, Heidi Kvalvik, Samsen kulturhus, ordfører Harald Furre og Maria Jacobsen, Blå Kors. Her et lite utvalg av de mange arrangører. Foto: Ragna Marie Henden

Kristiansand kommune gjentar fjorårets uke 6 for likestilling, inkludering og mangfold. Kommunen inviterer, koordinerer og markedsfører arrangementer for En by for alle.

– En by for alle er et tiltak som har engasjert en rekke lag, foreninger, organisasjoner, institusjoner, skoler og barnehager. Vi opplever i år et enda større engasjement og ønske om å bidra på mangfoldige måter for å gjøre byen vår til En by for alle, sier prosjektleder Toril Hogstad, LIM-koordinator i Kristiansand kommune.

– Det er flott og inspirerende å se et så innholdsrikt program fra så mange som ønsker å bidra, supplerer ordfører Harald Furre, som stiller seg bak En by for alle som leder for kommunen politiske likestillingsutvalg, kommunalutvalget.

– Her er det tilbud for barn, unge, voksne og seniorer med et mangfold av aktiviteter. Alt fra aktiviteter i barnehager til konferanser, foredrag, seminarer og fagdagerer med viktige tema som spenner fra netthets, foreldre i nytt land, brukerstyrt personlig assistanse, nytt diskrimineringslovverk, -  til bokbad og standup om mangfold, for å nevne noe, sier ordfører Furre.

– Vi håper nå at mange vil benytte sjansen til å delta på en rekke arrangementer som åpnes opp denne uka, og hvor de fleste er gratis, oppfordrer Hogstad og Furre. – Her er det tilbud om åpen moske, åpne korøvelser, diktutstilling, fellevsvev, sy-workshop, språkkafé, sofaprat, matlaging, kulturtilbud og debatter, forteller prosjektleder Hogstad.

Programoversikt

Her finner du oversikt over alle arrangementer:

Arrangementskalender

Her kan du se oversikt i et eget programhefte:

Programhefte

Åpningsarrangement mandag 4. februar

– Mandag 4. februar kl 11.00 inviterer vi til åpningsarrangement i amfiet i Rådhuskvartalet. Her blir det musikk ved Roligheden gård barnehage og Sound of Happiness, forteller ordfører og prosjektleder, som ønsker alle hjertelig velkommen.

Ordfører Harald Furre åpner uka, og det blir hilsener fra rådmann, kommende direktør for kultur og innbyggerdialog, og representanter fra ungdomsutvalget i Kristiansand kommune. Henriette Nielsen, leder for Norges handikapforbunds ungdom på Agder, Emelyne Harboe, programansvarlig ved integreringsmottaket i Kristiansand og Anna Charlotte Larsen, leder FRI Sør, kommer med hilsener.

Det blir appell ved advokat og forfatter Geir Lippestad, som holder foredrag på folkebiblioteket på ettermiddagen.

Om åpningsarrangementet

Om en by for alle

Kristiansand – En by for alle i uke 6, er ett av flere tiltak for å gjennomføre kommunens strategi for likestilling, inkludering og mangfold. Strategien «Det er mennesker det handler om!», gir en felles retning for hvordan kommunen kan arbeide for økt likestilling i hele sin virksomhet, slik at byen blir et godt sted å leve for alle.

Om likestillingsutvalget

Kontakt

Prosjektleder og LIM-koordinator i Kristiansand kommune, Toril Hogstad, mobil: 952 56 568
Ordfører Harald Furre, mobil 982 81 890

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 04.02.2019 07:35
Sist endret: 04.02.2019 07:35

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?