Gå til hovedinnhold

El-propell vant innovasjonscamp!

En elevguppe på Oddemarka skole klekket ut den beste ideen på innovasjonscamp. En el-propell som lader batteriet til el-sykler. Det kan kanskje gjøre Kristiansand til Europas beste sykkelby.

Innovasjonscamp med tema miljøvennlig transport

Ungt Entreprenørskap Agder arrangerte innovasjonscamp 21. september på Oddemarka skole,  i samarbeid med ATP-samarbeidet, Kristiansand kommune og ungdomsskolene Oddemarka skole og Songdalen ungdomsskole. Temaet var miljøvennlig transport. Ordfører i Songdalen, Johnny Greibesland, åpnet innovasjonscampen. 

210 elever deltok

210 elever på Oddemarka skole og Songdalen ungdomsskole deltok på innovasjonscampen. Foto: Bjørne Jortveit

Alle klassene på 8. trinn deltok. 210 elever på Oddemarka skole og Songdalen ungdomsskole ble delt inn i grupper på 4-5 elever. Alle presenterte sine ideer for et dommerpanel. De seks beste gikk til en semifinale, der gruppene presenterte sine innovative ideer for dommerne og alle de andre elevene. Elevene svarte på Kahout-spørsmål om klima og transport mens dommerne plukket ut de tre beste.

El-propell vant!

Gruppa fra Oddemarka skole som jublende vant 1. premien med sin el-propell (f.v.):  Camilla Framnes Ekås, Maren Rødland, Gustav Emile Axelsen, Albert Berthelsen og Levi Eftevaag.  Ordfører Johny Greibesland står sammen med elevene. Foto: Bjørne Jortveit

Taket holdt på å løfte seg da fem elever på Oddemarka vant med sin el-propell som skal generere strøm til et batteri i nedoverbakker. Premien var 1000 kr.

"Rullebanen" ble nr 2 og 3

Denne elevgruppen fra Songdalen ungdomsskole vant 2. premie for sitt forsalg om rullebane: Linn Sandra Terjesen, Fredric Skomedal,  Mina Trydal Simonsen, Sandra Hagen Smith  og Zulekha Nuur Haji Ahmed.

To elevgrupper fra Songdalen ungdomsskole stakk av med 2. og 3. plass. Ideene var henholdsvis en rullebane drevet strøm der personer og varer kan bli transportert fra sted til sted, og en «zipline» der folk transporteres 3-4 meter over bakken. Disse ideene ble premiert med 700 og 500 kr.

"Den grønne kampen"

Innovasjonscampen er en del av en miljøkampanje for ungdomsskoler som har fått navnet "Den grønne kampen". Kampanjen er utviklet av Kristiansand kommune, i samarbeid med reklamebyrået Aptum og skolene Ødemarka og Songdalen ungdomsskole. Disse to skolene er piloter. Andre ungdomsskoler i region kan bli tilbudt kampanjen i 2018.

Den grønne kampen skal klasser konkurrere med hverandre i tre kategorier:

  • grønne reiser – registrering av poeng i en app
  • realfag prosjekt
  • miljøprosjek

Jury vurderer og premierer

En jury skal bedømme elevoppgaver som blir levert i  kategoriene «realfag prosjekt» og «miljøprosjekt». Tema i begge kategoriene blir ulike innfallsvinkler til temaet miljøvennlig transport. Vinnere skal kåres og premieres. De klassene som reiser mest miljøvennlig til fritidsaktiviteter og skole, vinner i kategorien grønne reiser. 

Utover høsten kan klasser på Oddemarka og Songdalen ungdomsskole jobbe videre med oppgavene de besvarte på innovasjonscampen. Besvarelsene kan de konkurrere med i kategorien Miljøprosjekt. 

Kontakt

For mer informasjon kontakt Bjørne Jortveit, rådgiver By- og samfunnsenheten,
mobil: 908 02 839, epost: bjorne.jortveit@kristiansand.kommune.no

Forfatter: Bjørne Jortveit
Publisert: 26.09.2017 16:15
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?