Gå til hovedinnhold

Eget rom for trygg sykkelparkering under Torvet

23. mai åpnet et eget videoovervåket sykkelrom for trygg 24 timers sykkelparkering under Torvet. Tilbudet er gratis.

Eget sykkelrom i parkeringshuset under Torvet

Bjørne Jortveit tester nyåpnet parkeringsrom for sykler under Torvet, i 2. underetasje. Foto: Ragna Marie Henden

Det er etablert et sykkelrom med plass til 20 sykler under Wergelandsparken hos Torvparkering AS i U2. Sykkelrommet er for å tilby ekstra trygg videoovervåket sykkelparkering.

Torvparkering AS har stilt et rom til kommunens disposisjon for sykkelparkering. Kommunen betaler ikke leie, men  har med midler fra ATP-samarbeidet, pusset opp og innredet sykkelrommet. Time Park, som drifter Torvet Parkering,har administrert oppussingen.  Det har kostet ca. 150.000 kr å sette rommet i stand og installere sykkelstativ og videovervåkning.

Ikke tillatt å sykle i parkeringsanlegget

Syklister tar med seg sykkelen i heisen ved Wergelandsparken – ned til underetasje 2. Der kan sykkelen stå i max 24 timer. Sykler som står over lengre tid, vil bli fjernet. 

- Det er ikke tillatt å sykle i selve parkeringsanlegget, presiserer Jortveit. - Dette på grunn av sikkerheten for syklistene. Sykler skal tas ned og opp med heisen ved Wergelandsparken.

- V håper dette tilbudet vil bli flittig benyttet, kanskje spesielt interessant for syklister med litt dyrere sykler, sier rådgiver i Kristiansand kommune og ATP-samarbeidet, Bjørne Jortveit.

Kontakt

Rådgiver Bjørne Jortveit, mobil: 908 02 839

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 23.05.2018 19:49
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?