Gå til hovedinnhold

Dvergsnes skole vant sangkonkurransen i skoletoget 17. mai

Årets vinner av sangkonkurransen i skoletoget ble Dvergsnes skole. Krossen skole kom på andreplass og Presteheia skole på tredjeplass.

Sang og glede i skoletoget

Nærmere 30 skoler var samlet til utmarsj på Torvet til skoletoget 17. mai 2018. Foto: Lisan Gjendem

- Nærmere 30 skoler og flere musikkorps sørget for sang, musikk og flott engasjement i skoletoget 17. mai gjennom Kvadraturen. Ekstra stas var det i år når alle skolene kunne samles til start fra det nyoppussede torvet. Tusenvis hadde møtt opp for å ta del i 17. mai-feiringen. Skoletoget bød på mye sang gjennom hele marsjruta til stor glede for alle byens borgere. 

- Festkledde, forventningsfulle og glade barn som vaier med det norske flagget og synger velkjente 17. mai-sanger er selve kjennetegnet på en vellykket 17. mai. Vi takker alle barn og lærere for flott engasjement, sa juryen, som hadde den vanskelige oppgaven med å velge en vinner av sangkonkurransen mellom skolene i 17. mai-toget.

Årets vinner ble Dvergsnes skole som stakk av med premien på 2.500 kroner.  Krossen skole kom på andreplass og får 1.500 kroner, og Presteheia skole kapret tredjeplassen og får 1.000 kroner.

Juryen består av ansatte i oppvekstsektoren i Kristiansand kommune.

Ålefjær høneklubb best i borgertoget

Ålefjær høneklubb vant prisen for beste innslag i borgertoget i år, med kreative kostymer og mange deltakere. Foto: Lisan Gjendem

- Ålefjær Høneklubb, naboene fra Ålefjær imponerer med sitt kreative og fargerike innslag og stort oppmøte.  De greier også å fornye seg, år etter år, det er imponerende, sa juryen, som ga høneklubben førstepremien på 2.500 kroner.  Andreplassen gikk til Kristiansand Danseklubb som svingte seg flott i fine drakter til smektende toner, til glede for alle langs ruta. Andreprisen er på 1.500 kroner. Den siste plassen kapret Bom Bom-patruljen, trommegjengen med fargerike trommer, flotte rytmer og godt humør som spredde glede og smil for alle som så på toget, og vant 1.000 kroner. 

Juryen fra organisasjonssektoren i kommunen synes det var mange kreative innslag i borgertoget, og ingen lett oppgave å kåre arets vinnere.

- Juryen takker alle deltakere for et flott borgertog.  En spesiell takk til 100-åringen Vigør som virkelig hadde mobilisert til årets tog med nærmere 400 deltakere, sier 17. mai-koordinator Lisan Gjendem i Kristiansand kommune, på vegne av juryen.

Kontakt

17. mai-koordinator og sekretær for 17. mai-komiteen, Lisan Gjendem, mobil  481 14 329.

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 23.05.2018 08:30
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?