Gå til hovedinnhold

Dropp kø – bruk sykkel

I mars starter flere store veiarbeider. Det gir fare for bilkø. Hva med å hive seg på sykkelen? Sjekk hvor langt du kommer på bare 20 minutter.

Store forandringer

Hva med å kaste seg på sykkelen, nå som det blir store veiarbeider med fare for bilkø? (Foto: Anders Martinsen fotografer)

Baneheitunellen og Oddernestunellen skal oppgraderes det neste året. Samtidig starter byggingen av ny Varoddbru. Det tar tre år. I sum betyr dette forandringer i kjøremønsteret, smalere kjørefelt og nedsatt hastighet på E18.

Veiarbeidene

- Hvorfor ikke bruke anledningen til å teste ut sykkel til jobb? Med sykkel får du transport, mosjon og fleksibilitet i én pakke. For mange av oss er sykkel et relevant alternativ til bil til jobb. Ikke nødvendigvis hver dag, men kanskje noen dager i uka? Dersom alle som kjører bil hver dag til jobb valgte heller å ta bussen, sykle eller gå én dag i uka, ville biltrafikken til og fra jobb gå ned med 20 prosent, sier rådgiver Jan Erik Lindjord i by- og samfunnsenheten i Kristiansand kommune.

El-sykkel

Han minner om at Kristiansand har landets største andel «dagligsyklister», men at målet er å bli enda bedre. Han slår også et ekstra slag for el-sykling.

- El-sykkel er perfekt for jobbtransport i Kristiansand. Sykkelvegene ligger der, og på el-sykkel kommer du lett opp bakkene. Hvorfor ikke kjøpe en el-sykkel eller to til familien dersom bil nummer to er moden for utskifting, spør han.

20 minutter

Nedenfor ser du hvor langt du kommer fra ulike steder i Kristiansand, både med vanlig sykkel og med el-sykkel.

Vågsbygd senter

Andøya

Korsvik

Kvadraturen

Sørlandssenteret

For media

Kontaktpersoner er by- og samfunnsrådgiverne Jan Erik Lindjord (934 38 767)
og Christen Egeland (900 77 127)

Forfatter: Jon Sverre Karterud
Publisert: 27.02.2017 08:00
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?