Gå til hovedinnhold

Deltar i nasjonalt mesterskap

Tre elever ved Knuden – Kristiansand kulturskole skal delta i Ungdommens musikkmesterskap i Oslo 18.-20. januar.

Kulturskoleelever deltar

18.-20. januar arrangeres nasjonalt musikkmesterskap for ungdom i Oslo. I løpet av helgen blir det først semifinale, deretter finale og til slutt superfinale. Tre elever ved Knuden – Kristiansand kulturskole skal lørdag 19. januar delta i semifinalen i disiplin sang. Elevene som deltar er: 

Nora Strømme 16 år, sang: Nora vant Midgards-konkurransen våren 2018, og vant også sin klasse i Ung Klassisk for tre år siden. Hun har mange konserter i området her, og har også vunnet stipender bl.a. fra Søgne kommune. Hun deltar både på Lørdagsskolen og på TUP, som begge er Talentutviklingsprogrammer i Agder.

Sebastian Sjåstad Overå 14 år, sang: Sebastian har vært Pinky i Dyreparken, samt vært Gjetergutt i Tosca med strålende omtaler. Han har ved flere anledninger vært solist med Domkoret og orkester, og fått flott omtaler der også.

Florian Almedal Sillitoe 12 år, sang: Florian har vært gjetergutt i Tosca samt solist ved ulike anledninger i Domkirken. Han har også vært solist med Christianssand Storband på torvet i desember 2018.

F.v. Nora Strømme, Florian Almedal Sillitoe, sanglærer ved kulturskolen, Elin Kulsvehagen og Sebastian Sjåstad Overå. Foto: Foto: Karoline Rise Nøstdal

– Betyr mye

Avdelingsleder for musikklinja ved kulturskolen, Åse Norevik kan fortelle at deltagelsen betyr mye, og gleder seg på elevenes vegne.

– Dette betyr mye både for kulturskolen, lærer Elin Kulsvehagen og ikke minst for elevene selv som har gått videre til den nasjonale finalen i Oslo, og kanskje helt til superfinalen på søndag. Det er alltid flott når elever som øver mye og står på, får resultater som dette. Vi gleder oss på elevenes vegne, og ønsker dem lykke til, sier hun.

Ungdommens musikkmesterskap

Ungdommens musikkmesterskap er et mesterskap i fremførelse av klassisk musikk for alle under 23 år. Det arrangeres mesterskap både regionalt og nasjonalt, og det er konkurranseklasser både for solister og kammermusikkgrupper.

Disipliner:
Piano
Messinginstrumenter
Treblåserinstrumenter
Slagverk
Fiolin/bratsj
Cello/kontrabass
Sang
Gitar
Åpen klasse (harpe, kirkeorgel og akkordeon)
Kammermusikkgrupper

UMM arrangeres av Norsk kulturskoleråd, Musikkpedagogene Norge og Norges Musikkorps Forbund i samarbeid med Norges musikkhøgskole.

Kontaktperson for media

Nestleder ved kulturskolen, Jon Terje Johnsen
Mobil: 975 12 280

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 17.01.2019 16:43
Sist endret: 17.01.2019 19:20

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?