Gå til hovedinnhold

Delt julebod-seier

Juryen falt spesielt for to av bodene på årets julemarked på Torvet.

Julestemning

Det var bodene til Sacha og Asmargel/Vintland gård som trakk de lengste stråene, målt mot juryens kriterier:

«Vårt ønske er at julemarkedet skal gi den gode, tradisjonelle og barnlige julestemningen, både gjennom smak, lukt og ikke minst visuelt. Vi oppfordrer derfor alle til å gjøre sin bod så «julete» som mulig», var utfordringen til utstillerne i de 22 julebodene.

De to vinnerne deler premien for beste bod. Premien er tilbakebetaling av leieprisen. Siden det ble to vinnere, får de tilbakebetalt halve leieprisen. 

Juryen hadde ingen enkel oppgave, siden det var mange som hadde lagt mye arbeid i å gjøre det hyggelig og fint i og rundt bodene. Til sto de igjen med de to vinnerne.

Sacha

Boden til Sacha var en av de to vinnerne av julebod-konkurransen. (Foto: Marte Krogstad)Sacha selger blant annet hjemmelaget syltetøy og te. Juryen har blant annet lagt vekt på at boden er veldig innbydende, belysningen er fin, juletrærne utenfor er pent pyntet med julekuler og varene er fint utstilt.

– Utstillerne tar godt imot folk og de har uniformert seg fint. Kort sagt; dette gir en god, gammeldags krambodfølelse, sier juryen.

Asmargel/Vintland gård

Boden til Asmargel/Vintland gård gikk også helt til topps i konkurransen. (Foto: Marte Krogstad) Fra denne boden har folk kunnet kjøpe hjemmelaget marmelade, gelé og saft og hjemmestrikkede plagg. Juryen merket seg blant annet at de to som deler på boden har vært flinke til å stille ut produktene, og at det var fint pyntet både på veggene inne og utenfor boden.

– Dette er forseggjort og innbydende. Det er akkurat slik det skal være på et tradisjonsrikt og koselig julemarked, mener juryen.

Juryen

Juryen som har studert alle bodene består av Helene Tjelland Abusdal fra Fædrelandsvennen (f.v.), Marte Krogstad fra Kristiansand kommune og Heidi Sørvig (t.h.) fra Kvadraturen i Kristiansand. Kommunens arrangementskonsulent, Lisa Gjendem, er prosjektleder for julemarkedet. Juryen som har studert alle bodene består av daglig leder Heidi Sørvig fra Kvadraturen i Kristiansand, Helene Tjelland Abusdal fra Fædrelandsvennen og Marte Krogstad fra Kristiansand kommune.

– Årets julemarked har bestått av 22 boder med noe for enhver smak; alt fra greske, colombianske og portugisiske matopplevelser, brente mandler, godterier, deilig kaffe og te til flotte blomsteroppsatser og kjøttvarer av ypperste kvalitet. Som seg hør og bør på et julemarked har det også vært mulig å kjøpe julegaver: hjemmelagd syltetøy, marmelader, strikkede og sydde håndarbeider og håndmalte julekuler med motiver fra byen vår. Markedet har vært jevnt godt besøkt og det har vært bare blide og fornøyde fjes å se. Med isbanen Kompis og lysbildefremvisning på Domkirken har det vært en fin ramme rundt julemarkedet, sier prosjektleder for julemarkedet, Lisa Gjendem.

Forfatter: Jon Sverre Karterud
Publisert: 21.12.2018 14:49
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?