Gå til hovedinnhold

CreArt for siste gang

Fire unge europeiske kunstnerne holder åpent verksted på Ekserserhuset fra fredag 9. desember klokka 18 og gjennom helgen. Dette markerer samtidig avslutningen på Kristiansand kommunes deltakelse i EU-prosjektet CreArt.

Artist in residence

Detalj fra ett av Agne Juodovalkytes arbeider

– Det har vært utrolig interessant å komme hit til Norge og Kristiansand. Dette er virkelig et annerledes land for meg! Det har vært gøy å treffe folk her, ikke minst å møte andre kunstnere. Aller mest har jeg satt pris på mentor-ordningen som ligger i dette prosjektet! Det har betydd utrolig mye for meg å få profesjonell veiledning fra Mette Stausland og Robert Wood, sier Ivana Ognjaonovac fra Kroatia.

Ivana Ognjanovac er en av de fire siste kunstnerne som har fått et opphold i Kristiansand gjennom CreArt-prosjektet som gjestekunstner, eller «Artist-in-residence». De andre tre er

Kulturstyret var til stede i Ekserserhuset rett før kunstnerne åpnet for publikum. De fikk her en kort innføring i de fire kunstnernes arbeider. Kulturpolitikerne kunne også konstatere at CreArt-prosjektet har ført til at mange kunstnere og kunstmiljøer har fått utvidet sitt kontaktnett. For flere av kunstnerne som har deltatt, også for noen av Sørlandets egne, har CreArt vært et springbrett for å få internasjonale forbindelser.

Kunstnerne

Agne Juodvalkyte Miran Blazek Susanna Flock Ivana Ognjanovac

De to mentorene Mette Stausland og Robert Wood har vært viktige støttespillere for kunstnerne, og de to forteller at de har gått til jobben med stor glede.

Forfatter: Bjørn Amundsen
Publisert: 08.12.2016 11:45
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?