Gå til hovedinnhold

Bykvelder på Teateret fra 2018

- Har du ideer til tema og innledere til Bykvelder på Teateret? Bli med å skape det urbane Kristiansand, inviterer Knut Felberg, leder av By og samfunnsenheten i Kristiansand kommune. Sammen med UiA og Agder BOBY inviterer han til Bykvelder på Teateret i 2018.

 Bykvelder på Teateret fra 2018

- Vi inviteter til Bykvelder på Teateret i 2018. Kom gjerne med forslag til tema og ideer til programinnhold, inviterer fv: Kjetil Nordhus, Teateret, Alf Petter Mollestad, Agder Boby, og Knut Felberg, enhetsleder By- og samfunnsenheten i Kristiansand kommune, som her beskuer en modell over byen i Rådhuskvartalet. John Pløger fra UiA var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto: Ragna Marie Henden

- Så snart Teateret er ferdig renovert på nyåret i 2018 starter vi opp med Bykvelder på Teateret, forteller Knut Felberg, leder for By- og samfunnsenheten i Kristiansand kommune. – Kristiansand trenger en arena, en agora eller speakers corner, hvor tema som er viktig for byen vår kan belyses og debatteres.

- Vi har valgt å invitere til Bykvelder på Teateret, som etter renoveringen kommer til å bli byens nye kulturelle storstue og møteplass, sier Felberg.

– Vi synes konseptet Bykvelder er spennende, og det passer perfekt inn i vår programprofil, sier leder for Teateret, Kjetil Nordhus, som ser fram til kreative Bykvelder i Teaterets nyoppussede lokaler.

Samarbeid med BOBY, UIA og Teateret

Bykvelder er et samarbeid mellom Teateret Kristiansand, Kristiansand kommune, Universitetet i Agder og Agder Bolig- og byplanforening, BOBY.  

- Bykvelder er i kjernen på det bolig- og byplanforeningen skal arbeide for, sier Alf Petter Mollestad, leder for Agder BOBY. - Vi er en medlemsforening som for alle som er interessert i samfunnsplanlegging, og arbeider for en bedre planlegging av samfunnet og øke forståelsen for at planlegging er viktig.

- Hele planleggingens områder og sektorer skal kunne tas opp til debatt, for å belyse tematikken. Samtidig ønsker vi et møtested, hvor folk føler de kan være en inspirasjonskilde for planleggingen av Kristiansands byrom, byliv og fremtid. Bykvelder på Teateret blir stedet hvor de små og store tanker kan utfoldes og hvor annerledes stemmer omkring byens utvikling kan bli diskutert, sier John Pløger, Institutt for global utvikling&Samfunnsplanlegging, UiA.

Et møtested for byutvikling

- Vi ønsker å utfordre og engasjere aktørene i Kristiansand, og gi mulighet til å profilere tema de er spesielt opptatt av, sier samarbeidspartnerne. - Vi ønsker Bykveldene også skal bli et uformelt møtested for alle som er interessert i hvordan byen vår er og utvikler seg.

- For Kristiansand kommune er målet å skape økt engasjement omkring viktige byplanspørsmål, sier Knut Felberg, og inviterer til Bykvelder på Teateret  i 2018, et forum for tanken, innovasjon, kreativitet og kritikk.

Ønsker temaforslag innen 15. november

-Vi jobber nå med å sette opp program for 3-4 møter våren 2018, og ønsker innspill fra arkitektkontorer, konsulentselskaper, organisasjoner og privatpersoner til tema, prosjekter og forslag til innhold i Bykveldene, både vår og høst til neste år, sier samarbeidspartnerne.

Send ditt forslag til Urban.Lounge.KRS@gmail.com – innen 15. november

Mer informasjon og invitasjon

Kontakt

Knut Felberg, leder By- og samfunnsenheten, Kristiansand kommune, mobil 928 40 531

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 12.10.2017 15:55
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?