Gå til hovedinnhold

Bykveld om utelivsbransjens betydning

Torsdag 14. februar inviteres det til ny Bykveld på Teateret. Tema er hvilken betydning festivaler og restaurant- og utelivsbransjen har for et attraktivt sentrum.

Hvordan skape mer liv i Kvadraturen?

Invitasjon til Bykveld på Teateret 14. november kl 19.00. Her fra første Bykveld i serien, 8. november i fjor. Foto: Espen Sand, Fædrelandsvennen

- Fædrelandsvennen, Kristiansand kommune, UiA og Agder Bolig- og Byplanforening inviterer til en serie Bykvelder på Teateret. Den første bykvelden var 8. november i fjor, og handlet om kunst og kultur og bærekraftig bysentrum. Vi inviterer nå til ny Bykveld, hvor tema er festivaler, restaurant- og utelivsbransjens betydning for et attraktivt sentrum, sier Knut Felberg, leder for by- og samfunnsenheten i Kristiansand kommune, og initiativtaker til serien med Bykvelder.

- Bykveldene skal være en arena for dialog, diskusjoner og debatt om det som er viktig for byen vår. Hvordan skaper vi mer liv i Kvadraturen? Hvordan gjør vi sentrum relevant for flere? Hvordan ønsker vi å oppholde oss, bruke og bo i Kvadraturen? Bykveld er en uformelle og relevant arena der inspirasjon kan innhentes og meninger og drømmer kan utveksles, inviterer Felberg, og håper mange finner veien til Teateret 14. februar kl 19.00. Det er bare å møte opp, og arrangementet er gratis.

Bykveld #2 14. februar kl 19.00

Hovedforedragsholdere 14. februar er Runar Eggesvik partner i Trøbbelskyter fra Oslo og Terje Vallestad, initiativtaker til en rekke festivaler og arrangementer i Stavangerregionen.

I panelet sitter Jan Transeth, direktør i musikkselskapet Dirty Old Town, Åkki Lidi, gründer og konseptutvikler, medeier i Frk. Larsen og leder av Drømmeplassen, Narve Ellefsen, leder av Kristiansand Hotell- og Restauranteierforeningen og Stine Rye Bårdsen, universitetslektor ved Institutt for økonomi på Handelshøyskolen ved Universitetet i Agder. Kvelden ledes av Karen Kristine Blågestad, kulturredaktør i Fædrelandsvennen.

Om foredragsholderne

Runar Eggesvik vil innlede om sine erfaringer fra prosjekter og satsing i Oslo. Eggesvik er en av tre partnere i Trøbbelskyter som startet i 2011 med ønske om å lage kulturbaserte møtesteder i Oslo, og vil i løpet av 2019 ha bidratt til et tredvetalls oppstarter, deriblant Kulturhuset i Oslo, Vulkan Arena og Pokalen, Tøyengata Bodega, Sukkerbiten, Prindsen Hage, Peloton, Piknik i Parken, Brygg og Erlik Kaffe. Trøbbelskyternes bakgrunn fra festival, event- og serveringsbransjen gjør at mange av prosjektene handler om å gi energi til bygg og byrom gjennom arbeidstilrettelegging, arrangement og aktiviteter som skaper aktiv bruk.

Terje Vallestad har stått i fronten for kulturliv og uteliv i Stavanger og Stavangerregionen. Han står blant annet bak Café Sting, Hvitløksuka, Norges første litteraturfestival og Den store norske humorfestivalen. Vallestad har også vært med å starte Mai Jazz og Gladmatfestivalen. I 2015 startet han og Kristoffer Stensrud KÅKÅ, også kalt Kverulantkatedralen, og i 2017 KÅKÅNOMICS, Nordens eneste økonomifestival.

Kontakt

Knut Felberg, leder for by- og samfunnsenheten, Kristiansand kommune, mobil 928 40 531
Christina Rasmussen, rådgiver i by- og samfunnsenheten Kristiansand kommune, mobil: 401 65 176

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 07.02.2019 07:31
Sist endret: 08.02.2019 16:42

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?