Gå til hovedinnhold

Byfest for Vipers-jentene 15. juni

Lørdag 15. juni kl. 12.00 på Torvet blir det byfest og hyllest av Vipers Kristiansands fantastiske sesong. Vipers-stjernene kommer og det blir kjempestor rosa kake, kaffe, boller og is.

Stor prestasjon

Ordfører Harald Furre (t. h.) og Kristiansand kommunes arrangementsansvarlig Tore Løvland ønsker alle velkommen til byfest og Vipers-feiring lørdag 15. juni kl. 12.00 på Torvet. Foto: Marte Krogstad

Håndballaget Vipers Kristiansand har imponert over flere år og topper sesongen 2018-2019 med cupgull, serievinner, sluttspillvinner i Norge og bronsemedalje i Champions League. Vipers-jentene har mer enn tydelig tatt plassen som Norges beste håndballag.

For å hylle spillernes flotte innsats, inviterer ordfører Harald Furre byens innbyggere til byfest for Vipers-stjernene lørdag 15. juni kl. 12.00-13.00 på Torvet. Byfesten blir en del av Sommerløpet, som også pågår med start og målgang på Torvet denne dagen.

– Vipers står for tidenes lagprestasjon i Kristiansand, og på Sørlandet. Med en fantastisk sesong har jentene overtatt håndballtronen i Norge. De kan også regnes som et av verdens beste håndballag på kvinnesiden, skryter ordfører Harald Furre, som også viser til at både spillere og ledere er bevisste og gode forbilder for unge utøvere.

Rosa kake til 500 personer

– Byfesten er tenkt å være et aldri så lite tegn på at vi alle er imponert over Vipers prestasjon og at Kristiansand som vertsby setter stor pris dem. Hele laget med trenerne og støttespillerne fortjener en skikkelig fest og hyllest, sier Harald Furre.

Ordfører og arrangementsansvarlig Tore Løvland lover skikkelig feststemning med kjempestor, rosa marsipankake til 500 personer, kaffe, boller og is. Byfesten er et gratis arrangement, og åpent for alle.

På Byfesten vil det være mulig for den som vil å ta «selfie» sammen med Vipers-stjernene. Byfesten byr også på barneaktiviteter med hoppeslott, og mulighet for barn å bli heist opp i liftkran for å oppleve alt som skjer på Torvet fra høyden. Den har plass til ti barn av gangen.

Flott ambassadør

Norges nye håndballstjerner har vunnet cupgull, seriegull og sluttspill. I tillegg tok de bronsemedalje i Champions League. Her er laget avbildet etter de vant sluttspillet med 24-23 over Storhamar i 21. mai 2019.

Vipers spiller sine hjemmekamper i Aquarama, som er blitt en fryktet arena for både nasjonale og internasjonale motstandere. Ved hjelp av et entusiastisk publikum er det ingen enkel oppgave å slå Vipers i byens flotte håndballarena. Tore Løvland er speaker på hjemmekampene til Vipers.

– Vipers setter Kristiansand og regionen på idrettskartet både nasjonalt og internasjonalt, og er en flott ambassadør. I løpet av 5-6 år har de målrettet blitt en motor for norsk kvinnehåndball, på samme måte som Larvik var i flere tiår. Innsatsen i årets Champions League var rett og slett enormt imponerende, og det blir spennende å følge klubben i årene fremover, arrangementskoordinator i Kristiansand kommune, Tore Løvland.

Byfest for Vipers-jentene arrangeres av Kristiansand kommune i samarbeid med Fundament/Sommerløpet, Hennig-Olsen og Geheb Conditori.

Forfatter: Marte Krogstad og Svein Tybakken
Publisert: 11.06.2019 08:05
Sist endret: 18.06.2019 10:27

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?