Gå til hovedinnhold

Bry deg-dagen

Det er først og fremst foreldre som er målgruppen for Bry deg-dagen som Norsk Narkotikapolitiforening Agder (NNPF Agder) og Lions Club arrangerer i Tresse lørdag 27. august klokka 12 – 16.

Show, musikk og informasjon

Leder for forebyggende avsnitt ved Kristiansand Politistasjon Grete Pedersen håper mange vil finne veien til Tresse lørdag

– Men det blir også mye moro for hele familien! Hundeshow, hesteridning og musikk, sier Geir Tveit fra NNPF Agder.

Oslopolitiets bluesband Blues in a cop spiller, det blir konkurranser og hesteridning for barna, is, brus, boller og ballonger samt oppvisning og show med politihunder.

– Både vi og kommunens hasjavvenningsteam vil være til stede på Bry deg-dagen, sier Grete Pedersen, leder for forebyggende avsnitt ved Kristiansand politistasjon.

For det handler selvsagt om mer enn show. Det handler om informasjon og det handler om å gi foreldre anledning til å få svar på spørsmål knyttet til eventuelle bekymringer de måtte ha overfor egne barn når det gjelder rus.

– Her kan bekymrede foreldre komme og ta en uformell prat, spørre om ting de lurer på uten at det blir gjort noe stort nummer ut av det, sier Grete Pedersen.

Hun håper at denne dagen skal være en fin anledning, med lav terskel, for foreldre og andre til å skaffe seg relevant informasjon om rus og rusproblematikk.

Å ta valg

I invitasjonen – som også går ut via skolene – legges det vekt på at å vokse opp er å ta valg.

– I oppveksten tar barn og ungdom mange vanskelige valg som kan gi store konsekvenser for resten av livet. Den enkeltes frykt for å bli stående alene med sine valg, er avgjørende også for hvilke valg barna tar i sitt forhold til rus og kriminalitet. Mange ulike faktorer påvirker de valgene vi tar i oppveksten. Påvirkningen fra foreldre og andre voksne i nærmiljøet betyr mest når barnas evne til gode valg formes, sier arrangørene i invitasjonen.

Med Bry deg-dagen i Kristiansand ønsker derfor arrangørene å engasjere flere slik at forholdet mellom voksne og barn i nærmiljøene styrkes.

Forfatter: Bjørn Amundsen
Publisert: 22.08.2016 14:01
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?