Gå til hovedinnhold

Brudd på kloakkledning i Vågsbygd

Onsdag ettermiddag oppstod det et brudd på kloakkledningen i Holskogveien i Vågsbygd. Ingeniørvesenet stenger veien i dag, torsdag 14. mars, for å utbedre skadene.

Holskogveien stenges

Holskogveien stenges for gjennomkjøring torsdag 14. mars på grunn av utbedringer av brudd på kloakkledning. Foto: Ingeniørvesenet

Bruddet oppstod ved 15-tiden onsdag i Holskogveien, like overfor dagligvarebutikken Meny. Ingeniørvesenet stenger nå i morgentimene av veien og det blir omkjøring via Voie ringvei.

Gamle rør

Ineniørvesenet i Kristiansand kommune tok i går bilder av bruddet inne i kloakkrøret.

– Årsaken er gamle rørledninger, sier driftsleder for ledningsnett, Kjell Einar Liane i ingeniørvesenet i Kristiansand kommune. Han har lokalisert bruddet og tatt bilder av det innefra med spesialkamera.

Overvann i kloakken

Rød pil viser området i Holskogveien hvor bruddet er oppstått på kloakkledningen. Veien blir stengt og omkjøring må skje via Voie ringvei.

– Vi pumper nå kloakk over i bekken fra kummen i krysset Holskogveien-Rådyrveien like ovenfor bruddet. Det er ingen risiko for at kloakk skal komme inn i hus. Vi har gode pumper og folk i området trenger ikke ta spesielle forholdregler eller frykte noe på grunn av bruddet, sier Liane, som beklager at en lokal forurensing ikke er til å unngå i slike tilfeller.

– Men det er såpass mye overvann som blander seg med kloakken i disse gamle rørene, så det som nå renner ut i bekken og ned i sjøen er ganske uttynnet.

Liane opplyser at ledningsbruddet ligger fem meter ned i grunnen og at det vil ta noe tid og en del graving for å rette opp i skaden. Ingeniørvesenet håper veien kan åpnes igjen før helgen.

Kontakt

Driftsleder ledningnett, Kjell Einar Liane i ingeniørvesenet: Tlf 952 31 399

Forfatter: Svein Tybakken
Publisert: 14.03.2019 08:46
Sist endret: 14.03.2019 08:59

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?