Gå til hovedinnhold

Brages hederspris på folkebiblioteket

Kristiansand folkebibliotek har fått Brages hederspris på besøk for deres nominasjon til årets bibliotek 2016.

Brages hederspris

Ut februar og frem til september 2017 er Brages hederspris på plass i Kristiansand folkebibliotek.

I 2013 fikk alle norske folkebibliotek Brages hederspris i forbindelse med utdeling av de litterære Brageprisene. Prisen ble delt ut til Norsk Bibliotekforening på vegne av alle norske folkebibliotek. Siden utdelingen har prisen vært på turne hos de som har blitt kåret til årets bibliotek. Disse er Lom, Time, Molde og Berg.

I 2016 ble Deichmanske bibliotek/Biblo Tøyen, Realfagsbiblioteket (UiO) og Kristiansand folkebibliotek nominert til årets bibliotek. Vinneren ble Realfagbiblioteket i Oslo som er et fagbibliotek. I den forbindelse avgjorde Norsk Bibliotekforening at prisen skulle på «turné» til de to folkebibliotekene som ble nominert til årets bibliotek.

– Det var tre sterke kandidater og vi var veldig glade for å ha kommet på pallen. Vi er også veldig stolte av å ha fått Brages hederspris på besøk til oss. Prisen ble overrakt til oss 16. februar og vi skal ha den frem til september. Da går den videre til Tøyen, sa fungerende biblioteksjef og avdelingsleder Siv Holt.

Nordisk gudSiv Holt står her med hedersprisen som vil etter hvert vil være plass under ulike arrangementer på biblioteket.

Brageprisen er basert på Brage som er den nordiske guden for diktning og skaldekunst. Nå som han er «nyinnflyttet» i folkebiblioteket er idémyldringen i gang for hva han skal benyttes til.

– Foreløpig har vi ikke et detaljert program for hva Brage skal være med på. Det vi vet med sikkerhet er at han skal bli med når vi markerer åpningen av vårt ferdig ombygde bibliotek til St. Hans. Vi tenker også å ta han med på våre arrangementer som blant annet er fredagslunsjer som er svært populære, sa Siv Holt.

Kontaktperson for media

Biblioteksjef Anne Kristin Undlien, mob: 908 70 683
Fungerende biblioteksjef og avdelingsleder Siv Holt, mob: 38 12 49 18

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 17.02.2017 13:40
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?