Gå til hovedinnhold

Bli med på Strandryddedagen 5.mai!

Kristiansand kommune og Avfall Sør oppfordrer alle innbyggere til å delta på Strandryddedagen 5.mai. Bli med på å rydde i strandsonen, ved kysten, og langs vassdrag og innsjøer.

Strandryddedagen 5.mai

- Kom og hent gratis hansker og søppelsekker i skranken i Rådhuskvartalet. Bli med på Strandryddedagen 5. mai, oppfordrer fv konsulent i Servicetorvet Hege Sønsteby, Tor-Fredrik Axelsen, leder Parkvesenet sone friluft, miljørådgiver Solvor B. Stølevik og Kurt Tange Jensen, leder Parkvesenet drift administrasjon. Foto: Ragna Marie Henden

 – 5. mai er den Nordiske Strandryddedagen, for både Norge, Færøyene, Grønland, Island, Sverige og Åland. Kristiansand ønsker også å delta aktivt på denne dagen som er en del av den nasjonale strandryddeuka 30. april – 6. mai, forteller miljørådgiver Solvor B. Stølevik.

– Vi oppfordrer derfor alle til å bidra med å rydde plast og søppel i strandsonen også i Kristiansand denne dagen, oppfordrer miljørådgiveren. - I forkant av Strandryddedagen arrangerer også Grønt Senter et Kick off 11. april med nasjonal leder for Strandryddedagen, Malin Jacob.

Kick Strandryddedagen 11. april.

Strandryddedagen 2018

Gratis avfallssekker og hansker

Gratis sekker og hansker kan hentes her:

 • Avfall Sør, Vige havnevei 90.
  Åpent hverdager kl.08:00 -15:30
 • Gjenvinningsstasjonene til Avfall Sør, i vekta.
  Åpningstider finner du på Avfall Sør sine nettsider her.
 • Kristiansand kommune, Servicetorvet, Rådhuskvartalet på torvet, Rådhusgata 18.
  Åpent hverdager kl.08:00 -15:30

Levering og henting av søppelsekker

– Avfall kan leveres gratis på gjenvinningsstasjonene til Avfall Sør hele året. Åpningstider finner du på Avfall Sør sine nettsider, forteller miljørådgiver Kirsten Leidal i Avfall Sør.

Avfall Sør vil hente avfall på følgende steder mandag 7. mai i forbindelse med selve Strandryddedagen:

 • Bertes
 • Hamresanden
 • Sømsstranda
 • Kongshavn
 • Korsvik Marina
 • Storenes
 • Paradisbukta
 • Møvikstranda

Husk å knytte igjen søppelsekkene før du går fra dem.

Henting av avfall

Dersom du trenger hjelp til henting av avfall etter strandryddinger, ta kontakt med Kristiansand kommune v/Tor-Fredrik Axelsen i Parkvesenet,
mobil 970 50 091, epost: Tor-Fredrik.Axelsen@kristiansand.kommune.no

Strandrydding året rundt

Strandryddedagen er en årlig, landsomfattende begivenhet der Norges strender blir ryddet frie fra plast og annet avfall, og en fin aksjon som setter fokus på stradrydding, sier Stølevik. – Men vi håper mange har muligheten til å arrangere flere ryddeaksjoner i løpet av våren, sommeren og høsten. Vi oppfordrer også alle til å plukke opp litt søppel hver gang de er ute i naturen. Hvert år havner ca. 6.4 millioner tonn søppel i havet verden over.

– Tilbudet med avfallssekker, hansker og gratis levering og henting har vi kontinuerlig året rundt, sier Stølevik, som oppfordrer til å plukke avfall helt ned til bruskork-størrelse og helst enda mindre. Tang, tare og kvister og lignende tar man ikke med, men en pall eller lignende bør fjernes fra stranda. Dersom dere ønsker, kan dere gjerne samle sammen tang, tare og kvister og lignende og legge det et sted der det ikke er til sjenanse.

Registrer ryddeaksjonen

Den nasjonale arrangøren av Strandryddedagen, Hold Norge Rent, ønsker at alle som er med og rydder, registrerer ryddeaksjonen og hvor mye som er ryddet.
I løpet av 2017 ble det registrert 48 702 frivillige i 2 845 ryddeaksjoner som ryddet 1 374 tonn marint avfall.

Registrer her

Strandryddingslotteriet

Avfall Sør har også i år et eget Strandryddingslotteri. Alle som leverer avfall fra strandrydding til gjenvinningsstasjonen er med i Strandryddingslotteriet med fine premier.

Alt du trenger å gjøre er å registrere deg i vekta på Gjenvinningsstasjonen med navn, telefonnummer og hvor du har plukket. Trekningen foregår hver måned hele 2018, og vinneren vil bli kontaktet direkte.

Kontakt

Miljørådgiver Solvor B. Stølevik i By- og samfunnsenheten, mobil: 952 27 301

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 14.04.2018 08:04
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?