Gå til hovedinnhold

Blått Flagg på Bystranda også i 2018!

- Kristiansand kommune har fått godkjent søknaden om Blått Flagg på Bystranda også i 2018, forteller en meget godt fornøyd driftssjef Kurt Tange Jensen i parkvesenet i Kristiansand kommune.

Blått Flagg på Bystranda i 2018

Driftssjef Kurt Tange Jensen i parkvesenet i Kristiansand kommune er godt fornøyd med å kunne heise det blå flagget på Bystranda fra 5. juni. Foto: Ragna Marie Henden

- Kvalifiseringen til Blått Flagg et kvalitetsstempel som mange er opptatt av, særlig sørover i Europa. Der reiser mange etter strender som kun har Blått Flagg, sier driftssjefen i parkvesenet, som gleder seg over kvalifiseringen til blått flagg for Bystranda de siste ti årene.

Blått Flagg er en miljøsertifiseringsordning for marinaer og strender. Sertifiseringsordningen setter veldig strenge krav til sikkerhet, service, miljøledelse, vannkvalitet, informasjon og opplæring, og krever en omfattende søkeprosess og oppfølging i løpet av sommeren. - Vi må blant annet også se til at det arrangeres miljøaktiviteter i tilknytning til Bystranda, sier Tange Jensen.

Om Blått Flagg

Blått Flagg fra 5. juni - 31. august

- Sesongen for Blått Flagg kvalifiseringen er fra 5. juni til og med 31. august. Vi venter nå nytt flagg i posten for 2018, som vil vaie på Bystranda i sommersesongen, sier driftssjefen, som for anledningen tester flaggstanga med fjorårets blå flagg.

Blått Flagg betyr blant annet at badegjestene kan være sikre på stranda har rent vann, rene omgivelser, og tilstrekkelige toaletter som rengjøres regelmessig. Det er også krav til førstehjelpsutstyr, livredningsutstyr, nødtelefon og fasiliteter for funksjonshemmede.

Kontakt

Driftssjef Kurt Tange Jensen i parkvesenet i Kristiansand kommune, mobil 970 50 090

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 26.04.2018 10:28
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?