Gå til hovedinnhold

Bjørndalen - fremtidens bydel

Kristiansand kommune setter fokus på klimavennlig arkitektur og byutvikling, og inviterer til seminar torsdag 19. mai kl 9 – 11.30 i bystyresalen.

Prosjektleder Erik Sandsmark i Kristiansand kommune og Ståle Stundal prosjektleder i Skansa Eiendomsutvikling (i hengekøya) inviterer til seminar om Bjørndalen som framtidens bydel. Vi skal skape en bydel med både grønne og urbane kvaliteter!

Seminar 19. mai

 – Kristiansand kommune inviterer til seminar om bygningsintegrerte solceller, massivtre-bygging, klimavennlig arkitektur og byuvikling. Prosjektleder i Kristiansand kommune Erik Sandsmark håper både utbyggere, privatpersoner og næringsdrivende vil se seminaret som interessant.

 – Kristiansand jobber for å være en miljøvennlig foregangskommune også innen byutvikling og arkitektur. Vi følger med på nyutvikling både nasjonalt og internasjonalt, og vil være en pådriver og tilrettelegger for klimavennlig bygg- og byutvikling, sier Sandsmark, rådgiver i by- og samfunnsenheten.

 –Vi har blant annet invitert FuturBuilt til seminaret, et ti- årig program som kommunene Oslo, Bærum, Asker og Drammen har gått sammen om. Målet er å utvikle 50 forbildeprosjekter, både innen områder og enkeltbygg som skal redusere klimautslippene med 50% innen områdene transport, energibruk og materialbruk.

 – Og ikke minst vil Skanska informere om Bjørndalen-prosjektet, om ambisjoner, resultater og fremdrift på prosjektet i Bjørndalen, sier Ståle Stundal, prosjektleder i Skanska. – Her vil vi benytte den spisskompetansen som finnes i Skanska til å bygge en bydel med fremtidsrettede løsninger og høye miljøambisjoner, og presenterer noe av dette på seminaret, sier Sundal, som satser på å sette spaden i jorda for byggestart i 2017.

Bjørndalen-prosjektet

Området Bjørndalen i Kristiansand ble i 2014 valgt til framtidens bydelsprosjekt av Kristiansand kommune, levert av Skanska. Kommunal og moderniseringsdepartementet har også godkjent Bjørndalen som pilotprosjekt i Framtidens bygg. – Vi skal skape en bydel med både grønne og urbane kvaliteter, sier prosjektleder Ståle Stundal Skanska Eiendomsutvikling.  – Her vil vi smelte sammen by og land og ta vare på de landlige kavlitetene knyttet sammen med gode sykkelveier og kollektivtransport. 

Vant konkurranse

Kristiansand kommune gjennomførte i 2012 en konkurranse blant utbyggere for å fremme prosjekter med lave klimagassutslipp og høye miljøambisjoner. Skanska – med området Bjørndalen ble valgt. Prosjektet ble i 2014 også godkjent av kommunal- og moderniseringsdepartementet som et pilotprosjekt i Framtidens bygg.

Prosjektet har fått Husbankens kompetansetilskudd til bærekraftig bolig- og byggkvalitet. Innovasjon Norge har støttet utredning om bruk av massivtre.

 

Seminaret er gratis. Ingen påmelding.
Arrangør: Kristiansand kommune

Programmet for seminaret

Kontaktperson

Erik Sandsmark, rådgiver by- og samfunnsenheten
Mobil: 930 31 111

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 10.05.2016 12:25
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?