Gå til hovedinnhold

Ber voksne finne trygge akeplasser

Det er kommet mye snø i Kristiansand og mer er i vente. Snøen lokker barna til ski, aking og moro. Men leken kan bli farlig når brøytemannskapene skal utføre jobben sin.

90 km gang- og sykkelveier

Barn liker å leke og ake når det er mye snø. Når snørydding og brøyting pågår er det viktig at vokse hjelper barna å finne trygge akeplasser.

Ingeniørvesenet brøyter mer enn 90 kilometer med gang- og sykkelveier og gjør det de kan for at veiene skal være ferdig brøytet før skoler og barnehager åpner om morgenen. Men noen ganger er brøytemannskapene nødt til å kjøre samtidig som barn er på vei til eller fra – eller leker i nabolaget på ettermiddagen.

Ingeniørvesenet bruker blinkende gule lys på maskinene når de brøyter og strør for å varsle om å være påpasselige når arbeidet pågår.

Hjelp barna til trygghet

Noen ganger brukes offentlig vei som akebakke eller barna bygger snøhuler i de store snøhaugene som brøytemannskapene har lagt opp. Det kan være svært farlig. Bilveier er ikke et egnet sted for aking, og ingeniørvesenet oppfordrer de voksne til å hjelpe barna med å finne trygge steder å glede seg over all snøen.

Les mer på sidene om brøyting og vintervedlikehold.

Forfatter: Svein Tybakken
Publisert: 01.02.2019 14:06
Sist endret: 01.02.2019 15:18

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?