Gå til hovedinnhold

Begrenset seilingsled under Varoddbrua

Under bygging av ny Varoddbru vil det bli begrenset seilingsled for båter. Dette gjelder fra september 2018 frem til sommeren 2020.

Følg rød og grønn merking

Oppmerkingen på bildet viser hvor båter kan passere.

Området under Varoddbrua er avsperret, og seilingsled er begrenset fra og med september 2018, og frem til sommeren 2020. På det minste vil seilingsleden være 50 meter bred, og leden er begrenset til å benytte østre del av brua.

– Båteiere må følge rød og grønn merking, og passere disse i henhold til ledens retning. Vi har allerede satt opp en grønn bøye på Søm-siden, og resten av bøyene vil bli satt ut innen kort tid. I tillegg sperres området inn mot fundamentet, sier HMS-leder Glenn Lonebu fra PNC Norge AS som er hovedentreprenøren for nye Varoddbrua.

Her er illustrasjonen av begrenset seilingsled i større format.

Trygg ferdsel

Årsaken til begrenset seilingsled er å sikre båter og båttrafikk fra anleggsområdet. Båteiere oppfordres til å overholde fartsgrensen på fem knops hastighet inntil 50 meter fra land.

– For trygg ferdsel er det viktig at båteiere holder avstand til byggeområdet, og følger seilingsområdene som er angitt. Båteiere må følge regler for ferdsel på sjøen og holde fartsgrensen på fem knop 50 meter fra land. Det er også viktig at de holder lav fart når de passerer under broa. Dette er for egen sikkerhet, og for å unngå å skape bølger mot de som arbeider på brua, sier HMS-leder Glenn Lonebu.

Informasjonen om begrenset seilingsled finner du også på siden om båtplass. 

Båtplass

Informasjon til båteiere

Kristiansand kommune vil i løpet av uke 37 sende ut informasjonsbrev om begrenset seilingsled til båteiere.

Brevet sendes til de som leier kommunal båtplass i havnene som ligger innenfor Varoddbrua, Hånesbukta, Ronsbukta, Narviga, Kolmila og Justvik Småbåthavn.

Kontakt

Spørsmål kan rettes til HMS-leder i PNC Norge, Glenn Lonebu.

E-post: glenn.lonebu@PNC-Norge.no
Mobil: 481 90 607

Forfatter: Glenn Lonebu/PNC Norge og Marte Krogstad
Publisert: 10.09.2018 14:09
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?