Gå til hovedinnhold

Barnas arkitekturdag ble en suksess

- Lørdag 27. oktober strømmet over 1000 barn og voksne til 15 verksteder og aktiviteter under Barnas arkitekturdag i Kvadraturen. Det ble en suksess som gjentas til neste år, sier fornøyde initiativtakere i Kristiansand kommune.

En suksess

Barna bygger så høyt som mulig med spaghetti og marshmallows. Ansvarlig: Dagfin Skaar. Foto: Nilsen og Malo

– Vi er veldig godt fornøy med oppslutningen til Barnas arkitekturdag som vi arrangerte for første gang i Kristiansand, sier initiativtakerne, arkitekt Gisela Urte Nilsen og arealplanlegger Nina Malo i Kristiansand kommune.

Barna ser på bymodellen med VR-briller og ser berømte bygg plassert forskjellige steder i Kvadraturen. Ansvarlig: Rambøll/ Agder arkitektforening. Foto: Nilsen og Malo

– Fra klokka 11 til 15 hadde vi 15 ulike verksteder og aktiviteter knyttet til arkitektur og byplanlegging for barn. Folk kom før vi åpnet og mange ble i flere timer. I Rådhuskvartalet hadde vi ni arrangementer, og her var det over 600 besøkende. Det var et stort mangfold av deltakere. Vi hadde aktiviteter som passet for mange forskjellige aldersgrupper og interesser, alt fra de minste til noen veldige ivrige foreldre og besteforeldre, forteller Nilsen og Malo.

60 personer arrangerte

Barna bygger opp Kvadraturen i Minecraft. Ansvarlig: Rambøll/ Agder arkitektforening. Foto: Nilsen og Malo

– Det var også stor oppslutning med flere hundre besøkende på de andre verkstedene. Tilsammen over 500 besøkte flotte tilbud på Sørlandets Kunstmuseum, Sharron`s Dansestudio, i Kristiansand domkirke og hos arkitektkontorene ARK.NET AS, Planfolket AS og THA-Arkitekter AS. Det var en hektisk men veldig gøy dag, med over 60 personer i sving med å tilrettelegge alle aktivitetene på første Barnas arkitekturdag i Kristiansand, forteller initiativtakerne.

På Sharrons`s Dansestudio utforsker barna rommet med kroppen. Foto: Nilsen og Malo

Takk til gode samarbeidspartnere

Barna bygger pyramider med bambuspinner. Arrangør: Sørlandets Kunstmuseum. Foto: Nilsen og Malo

– Vi vil gjerne også få rette en stor takk til våre samarbeidspartnere som har engasjert seg og laget mange gode tilbud for barn. Uten et så godt program og innhold fra alle hadde ikke dette vært mulig å få til den kvaliteten og den suksessen dette ble. For oss har det også vært viktig at verkstedene og aktivitetene virkelig bidro til å gi barn begreper og tanker rundt arkitektur og byplanlegging, sier arkitekt Nilsen og arealplanlegger Malo.

15 samarbeidspartnere arrangerte første Barnas arkitekturdag i Kristiansand sammen med Kristiansand kommune. Det var Agder arkitektforening, Sørlandets Kunstmuseum, UiA kunstfag, Barn i Byen, USUS/Barnas by, Kristiansand Minibyggere, Byantikvaren, Kristiansand domkirke, Sharrons dansestudio, Asplan Viak AS. Dagfin Skaar AS, Rambøll AS, ARK.NET AS, Planfolket AS og THA-Arkitekter AS

Gjentar til neste år

Barna bygger en installasjon av pappesker som de selv dekorerte. Arrangør: Plan, - bygg og oppmålingsetaten. Foto: Nilsen og Malo

– Med den flotte oppslutningen og den suksessen dette ble i år, så vil vi arrangere Barnas arkitekturdag også neste år, sier godt fornøyde arrangører i Kristiansand kommune.

Mer om Barnas arkitekturdag

Kontakt

Arkitekt Gisela Urte Nilsen i plan-, bygg- og oppmålingsetaten i Kristiansand kommune, epost: Gisela.Nilsen@kristiansand.kommune.no mobil: 451 89 240

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 30.10.2018 14:35
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?