Gå til hovedinnhold

Barnas arkitekturdag 7. september

– Vi inviterer til Barnas arkitekturdag også i 2019. Meld på aktiviteter til programmet innen 28. juni, oppfordrer initiativtakerne Gisela Urte Nilsen og Nina Malo.

Gjentar suksess fra 2018

- Det blir Barnas arkitekturdag 7. septmeber i år. Påmeldingsfrist for å delta i programmet er 28. juni, inviterer fra venstre Nina Malo og Gisela Urte Nilsen i Kristiansand kommune. Foto: Ragna Marie Henden

Lørdag 27. oktober i fjor strømmet over 1000 barn og voksne til 15 verksteder og aktiviteter under Barnas arkitekturdag i Kvadraturen.

– Det ble en suksess vi gjentar i år. Vi er megabegeistret for å arrangere Barnas arkitekturdag også i 2019, etter mange gode tilbakemeldinger fra både arrangører og deltakere - og god oppslutning i fjor. For årets program har flere allerede meldt seg. Sørlandets Kunstmuseum, Sharrons Dansestudio, Agder Arkitektforening, Barn i byen, flere arkitektfirmaer m.fl. vil gjerne være med i tillegg til kommunens egne tilbud, sier fornøyde initiativtakere i Kristiansand kommune.

Fra Barnas arkitekturdag i 2018

Påmelding til programmet innen 28. juni

– Vi oppfordrer alle som ønsker å ha et tilbud under Barnas arkitekturdag om å kontakte oss. Fjorårets konsept virket veldig bra,  og i år blir det enda flere spennende tilbud, sier Nilsen og Malo om arrangementet som i år også har fått støtte av Vest-Agder fylkeskommune.

Påmelding for aktører som ønsker å ha aktiviteter til programmet, send en epost til gisela.nilsen@kristiansand.kommune.no

Om Barnas arkitekturdag

– Barnas arkitekturdag er en lørdag hvor det blant annet blir tilbudt verksteder og arrangementer i Rådhuskvartalet og andre lokaler i Kvadraturen med tema arkitektur og byplanlegging. Her får barn – og voksne – blant annet prøve seg på ulike verksteder, forteller arkitekt Gisela Urte Nilsen og arealplanlegger Nina Malo i plan-, bygg,- og oppmålingsetaten (PBO) i Kristiansand kommune.

– Målet med arrangementet er å formidle arkitektur og byhistorie, kjærlighet til egen by, romforståelse, konstruksjon, hvordan byer formes og planlegges, verdien av offentlige rom, og hva de kan brukes til. Vi ønsker også å formidle hva yrkene arkitekt og byplanlegger er, og gi økt bevissthet om arkitektur og rommene mellom bygningene i byen, sier initiativtakerne.

7. september i år

– Barna er våre fremtidige innbyggere, arkitekter, planleggere og beslutningstagere. Det er derfor en viktig investering i fremtiden å formidle arkitektur til barn. Barn oppfatter ofte intuitivt hvilke rom det er godt å være i, hvilke steder i byen de trives i og hvor de ikke trives, og det kan være spennende å utforske disse temaene sammen med barn, sier Nilsen og Malo, som håper barn og vokse merker av i kalenderen for lørdag 7. september og kommer på årets Barnas arkitekturdag.

Kontakt

Arkitekt Gisela Urte Nilsen, PBO, Kristiansand kommune, epost: Gisela.Nilsen@kristiansand.kommune.no mobil: 451 89 240

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 28.05.2019 10:53
Sist endret: 04.06.2019 12:29

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?