Gå til hovedinnhold

Barnas arkitekturdag 27. oktober

For første gang arrangeres det en egen Barnas arkitekturdag i Kristiansand, lørdag 27. oktober. Det er plan-, bygg- og oppmålingsetaten i Kristiansand kommune som har tatt initiativet til samarbeidsarrangementet.

Formidler arkitektur og byhistorie

Arkitekt Gisela Urte Nilsen og arealplanlegger Nina Malo i PBO i Kristiansand kommune har tatt initiativte til Barnas arkitekturdag 27. oktober - for første gang i Kristiansand. Foto: Ragna Marie Henden

– Barnas arkitekturdag er en lørdag hvor det blant annet blir tilbudt verksteder og arrangementer i Rådhuskvartalet og andre lokaler i Kvadraturen med tema arkitektur og byplanlegging. Her får barn – og voksne – blant annet prøve seg på ulike verksteder, forteller initiativtakerne arkitekt Gisela Urte Nilsen og arealplanlegger Nina Malo i plan-, bygg,- og oppmålingsetaten (PBO) i Kristiansand kommune.

– Målet med arrangementet er å formidle arkitektur og byhistorie, kjærlighet til egen by, romforståelse, konstruksjon, hvordan byer formes og planlegges, verdien av offentlige rom, og hva de kan brukes til. Vi ønsker også å formidle hva yrkene arkitekt og byplanlegger er, og gi økt bevissthet om arkitektur og rommene mellom bygningene i byen, sier initiativtakerne.

– Barna er våre fremtidige innbyggere, arkitekter, planleggere og beslutningstagere. Det er derfor en viktig investering i fremtiden å formidle arkitektur til barn. Barn oppfatter ofte intuitivt hvilke rom det er godt å være i, hvilke steder i byen de trives i og hvor de ikke trives, og det kan være spennende å utforske disse temaene sammen med barn, sier Nilsen og Malo, som håper barn og vokse vil oppleve dette som en «kul» dag og et spennende tilbud i Kvadraturen.

Samarbeidspartnere

Gisela Urte Nilsen og Nina Malo har laget en egen logo for Barnas arkitekturdag i Kristiansand.

– Vi har kontaktet en rekke aktører som gjerne vil bidra med tilbud og aktiviteter på Barnas arkitekturdag.

Sørlandets Kunstmuseum har allerede klart planer for flere arkitektverksteder for barn.

Kristiansand kommunes byantikvar tilbyr minibyvandring for barn, og arkitektfirmaene Asplan Viak, Rambøll, Planfolket AS, ARK.NET og THA-Arkitekter stiller med åpne kontorer og aktivitetstilbud. Ingeniørfirmaet Dagfin Skaar AS tilbyr en konstruksjonslek.

Agder arkitektforening, Minibyggerne, UiA kunstfag, USUS/Barnas by, Kristiansand domkirke og Sharron`s dansestudio med flere er med, og vil utforme spennende verksteder og aktiviteter, forteller Nilsen og Malo.

– Kommunen inviterte i vår til en idédugnad. Mange stilte opp og vil gjerne være med på Barnas arkitekturdag. Vi er veldig takknemlige for at så mange stiller med ideer, tid og ressurser og bidrar til et mangfoldig program! Om dette virker fristende å være med på, oppfordrer initiativtakerne flere til å ta kontakt.

Følg gjerne arrangementet på FB

Kontakt

Arkitekt Gisela Urte Nilsen, PBO, Kristiansand kommune, epost: Gisela.Nilsen@kristiansand.kommune.no mobil: 451 89 240

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 23.08.2018 12:50
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?