Gå til hovedinnhold

Bålansvarlige tar affære

Før St. Hansfeiringen tar til er farlig avfall fjernet fra bål som fikk rød lapp under en kontroll tidligere i uka. Ansvarlige for bål har tatt ansvar.

Folk er positive

Eksempel på godkjent bål Foto: Alena Bohackova

– Vi har prøvd å få tak i alle de fem som har fått rød lapp på St. Hansbålet sitt. Vi har møtt kun positive holdninger når vi har fulgt opp disse St. Hansbålene. Folk fjerner så godt de kan det som ikke kan brennes, og leverer dette til godkjent mottak. Noen ønsker også ny befaring for å sjekke at bålet nå er i orden, og mer og bedre informasjon til neste års St. Hansfeiring, sier miljørådgiver Solvor B. Stølevik i kommunens by- og samfunnsenhet.

Ikke vond vilje

Før: Her får bålet rød lapp på grunn av farlig avfall Foto: Alena BohackovaEtter: Slik ser bålet ut før det tennes St. Hansaften Foto:Bålansvarlig

Aksjonen har åpenbart virket etter hensikten. Når folk blir gjort oppmerksomme på at de har farlig avfall i bålene sine, så ordner de opp.

– Det er nok heller tankeløshet enn vond vilje som ligger bak når mange bål blir brukt til å brenne søppel, sier Stølevik.

Hun er svært fornøyd med folks vilje til å rydde opp i dette problemet. Flere av de kontrollerte har kontaktet kommunen både en og to ganger etter å ha fått gul eller rød lapp på St. Hansbålet sitt.

– Vi har blitt oppringt av bålansvarlige som har fått gul lapp, og blitt fortalt at de har fjernet det som vi har beskrevet på lappen, sier hun.

Forfatter: Bjørn Amundsen
Publisert: 23.06.2016 10:01
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?