Gå til hovedinnhold

Artist in residence

Are you a professional artist in need of residency during 2018? Agder Art Centre offers residency in the heart of Kristiansand for national and international artists and artisans. Application deadline is 1st of September 2017.

Artist in residence

I Skippergata 22 ligger det en leilighet som tilbys til gjestende kunstnere fra inn- og utland som ønsker å bo og arbeide i Kristiansand for en periode. Leiligheten ligger vegg i vegg med Agder kunstsenter, og daglig leder Agnes Repstad gleder seg til ny sesong i 2018.

Artist in residence er en gjestekunstnerordning i Kristiansand kommune som blir driftet av Agder kunstsenter. Ordningen ble etablert i 2009, og har siden gang gjestet nærmere 100 kunstnere fra både innland og utland. Nå søker Agder kunstsenteret etter gjestekunstnere som trenger et midlertidig bo- og arbeidssted i løpet av 2018.

– Så langt er vi den eneste gjestekunstnerordning i Sør-Norge, og vi har nettopp fått en helt ny leilighet til disposisjon fra Kristiansand kommune som er lokalisert i Skippergata 22. Leiligheten er stor og romslig med stort arbeidsrom og flere sengeplasser, så her kan kunstnerne komme og bo enkeltvis eller i grupper. Oppholdet er gratis, og leiligheten er vegg i vegg med vårt kunstsenter. Dette gjør det lettere for oss å bistå kunstnerne dersom de har spørsmål eller trenger hjelp med noe, sier daglig leder ved Agder kunstsenter, Agnes Repstad.

Søknadsskjema

Søknadsfrist for gjestekunstneropphold høsten 2018 er 1. september 2017.

Information in English

Information in English is available here: Agder Art Centre - Artist in residence.

Here you will also find information about the guidelines and criterias for applicants, information and pictures of the residence and application form for the Cultural Rucksack. The latter is open for applications from professional artists, preferably fine artists and artisans who are interested in carrying out art projects within the schools of Kristiansand during their residency. The projectproposal is given a budget of kr. 20.000,-.

Artist in residence application form

Deadline for applications for residency during the fall of 2018 is 1st of September 2017.

Kunstnerisk samarbeid

Boligen i Skippergata 22 disponeres til ulike gjestekunstnere som får oppfølging av kunstsenteret i løpet av boperioden. Dette innebærer blant annet samarbeid mellom regionale, nasjonale og internasjonale kunstnere.

– Når kunstnerne kommer hit pleier vi å følge de nokså tett. Det vil si at vi ser an hvilke teknikker de jobber med, og prøver deretter å koble de opp mot kunstnere i regionen som jobber med lignende uttrykk. Denne koblingen har vist å gi gode ringvirkninger ved at flere av våre regionale kunstnere har igangsatt samarbeidsprosjekt med gjestekunstnerne.

– Ved å koble gjestekunstnerne opp mot miljøet her i Sør-Norge tar de med seg inntrykk som de videreformidler til sine miljøer og respektive land. Dette er igjen positivt for Kristiansand, og jeg anbefaler alle om å søke. Ikke bare kommer de til en helt fantastisk leilighet, men også til en flott by med mange gode kunstnere, sier Agnes Repstad.

Kunstnerstipend

I tilknytning til gjestekunstnerordningen tilbyr også Agder kunstsenter et stipend gjennom den kulturelle skolesekken i Kristiansand. Stipendet deles ut én gang i året til 1 kunstner som skal lage et prosjekt sammen med grunnskoleelever på 8. eller 9. trinn.

Her kan du lese mer om stipendet og den kulturelle skolesekken.

Kontaktperson for media

Daglig leder ved Agder kunstsenter, Agnes Repstad, mobil: 92426007

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 30.06.2017 13:29
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?