Gå til hovedinnhold

Årsavgift for vann og kloakk

Fra 1. januar 2017 vil årsavgiften for vann og kloakk bli beregnet etter bruksareal slik det er registrert i matrikkelen (det offisielle eiendomsregisteret).

Felles grunnlag

Fra nyttår vil årsavgiften for vann og kloakk bli beregnet etter bruksareal slik det er registrert i det offisielle eiendomsregisteret.

Hittil er avgiften blitt beregnet etter både leieareal/brutto gulvflate, bruksareal og en kombinasjon av disse. Etter en stor opprydding av gamle avtaler og beregningsgrunnlag, er nå tiden inne for å benytte bruksarealet (BRA) for alle bygninger/eiendommen fra 1. januar 2017.

Hva betyr dette for deg som abonnent?

Dersom årsavgiften har blitt beregnet etter leieareal (se tidligere tilsendt faktura), vil bruksarealet (BRA) nå bli brukt som nytt beregningsgrunnlag.

Hvis årsavgiften allerede er beregnet etter bruksareal, blir bruksarealet oppdatert i samsvar med det som er registrert i matrikkelen.

Eierseksjonssameier, som tidligere er blitt fakturert på sameiet, vil nå bli fakturert på den enkelte seksjonseier.

Endringene betyr at noen abonnenter får økt gebyr, mens andre får redusert gebyr. I sum kommer kommunen til å få ca. fire millioner kroner ekstra i 2017 sammenlignet med i år. Merinntekten skal brukes til å redusere økningen i gebyret i 2018.

Vann og avløp

Eventuelle endringer vil ikke ha tilbakevirkende kraft.

- Det er fordi vi har beregnet avgiften på lovlig måte i henhold til gjeldende gebyrforskrift. Nå foreligger riktig bruksareal for alle eiendommene, og da er det denne måten vi skal beregne utfra, sier byingeniør Terje Lilletvedt.

Det nye beregningsgrunnlaget vil du se på fakturaen for 1. termin 2017. Den sendes fra kommunen i februar 2017.F or eiendommer/bygninger som har installert vannmåler, vil årsavgiften for vann- og kloakk fortsatt bli beregnet etter målt mengde.

- De som mener de får en stor økning i regningen, bør vurdere å installere vannmåler. Det er opp til den enkelte abonnent å velge mellom gebyr beregnet etter bruksareal eller å installere vannmåler og betale for faktisk forbruk, sier byingeniøren.

Forfatter: Jon Sverre Karterud
Publisert: 10.02.2017 11:01
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?